Regija
PRESTIŽNA EUROPSKA NAGRADA

Panonskom drvnom centru “Stvaratelji za stoljeća”
Objavljeno 21. veljače, 2018.

VIROVITICA

Panonski drvni centar kompetencija dobitnik je nagrade za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi “Stvaratelji za stoljeća”. Od 1. kolovoza do 30. studenoga 2017. godine, provedena je procedura predlaganja kandidata za dodjelu nagrada i priznanja u šest kategorija najzaslužnijim osobama za razvoj poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe. Pri tome su 54 predlagača predložili ukupno 98 kandidata iz sedam zemalja (BiH, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija).

Kako bi se postalo laureatom, svaki kandidat trebao je dobiti dvije trećine glasova članova povjerenstva. Međunarodno povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja donijelo je odluku o uručenju nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi “Stvaratelji za stoljeća” Panonskom drvnom centru kompetencija. Svečanost dodjele održat će se u Dubrovniku, od 2. do 4. ožujka, u Hotelu Sheraton, u sklopu regionalnog summita poduzetnika srednje i jugoistočne Europe “300 najboljih”.

Panonski drvni centar kompetencija predstavlja jedan od najznačajnijih EU projekata Virovitičko-podravske županije čija je vrijednost iznosila gotovo 45 milijuna kuna, od čega je 99 posto sredstava osigurano iz nepovratnih EU fondova. Panonski drvni centar kompetencija projekt je koji je uvršten među 20 najboljih EU projekata u Hrvatskoj u razdoblju 2015. – 2016. godina resornog Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a. Nositelj ovoga projekta bila je Virovitičko-podravska županija uz partnere - VIDRA-u, Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Institut Ruđer Bošković.V.Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike