Regija
NASTAVLJAJU SE HUMANITARNE AKCIJE

Baranjski fotografi za Doriana
Objavljeno 22. veljače, 2018.

BELI MANASTIR

Nakon što su protekloga vikenda humanitarne akcije za dvogodišnjeg Doriana Dvornića organizirali belomanastirski sportaši, predstojećeg vikend organizirat će ih baranjski fotografi. Pripremaju, naime, prodajnu izložbu fotografija, a osim fotografija petorice baranjskih fotografa (Lenko Kurtek, Dubravko Franjin, Nenad Milić, Zvonimir Janković i Gordan Trtanj), na aukciji će biti ponuđene dvije skulpture od papira umjetnika iz Osijeka i set četiriju DVD-ova nogometnih driblinga iz Lugana (Švicarska). Također, dodaju organizatori, na izložbi će svi moći kušati baranjska vina, suhomesnate proizvode i kolače te donirati sredstva za pomoć. Tijekom cijelog događaja nastupat će grupe H&M, BestMan Band i tamburaški sastav L.E.G.E. iz Osijeka. Ta humanitarna akcija bit će održana u subotu, 3. ožujka, od 17 do 21 sat u svečanoj dvorani Iris restorana na bazenima u Kneževim Vinogradima. Ulaz je besplatan, a svi koji budu htjeli moći će kupiti tombolu po cijeni od 10 kuna. Više informacija može se dobiti na telefon 099/54 08 255 (Gordan Trtanj).

Podsjetimo, Dorian je rođen kao zdravo dijete, a komplikacije su se pojavile uoči prošlogodišnjeg Uskrsa, kada mu je na usta potekla krv. Liječnici su prvo pomislili da je posrijedi zapletaj crijeva, ali se pokazalo da ta dijagnoza nije bila točna. Stanje se naglo počelo pogoršavati pa je hitno upućen u Zagreb. Iako su ga na zagrebačkom Rebru nekoliko puta morali oživljavati, djelomično se oporavio. No, ne bez posljedica - dobio je upalu pluća i zatajila su mu jetra i bubrezi. Na svu sreću, jetra su opet proradila, ali se bubrezi nisu oporavili. Bio je na hemodijalizi, a nakon što je dobio tromboze, prešao je na peritonejsku dijalizu (kroz trbušnu šupljinu). Dorian je sada na aparatima, uopće ne mokri i čeka transplataciju bubrega. Roditelji Renata i Momir spremni su mu donirati bubreg, pa su se podvrgnuli testiranju. Transplatacija će najvjerojatnije biti obavljena u talijanskoj Padovi. Troškove transplatacije snosi HZZO, ali ne i troškove puta te smještaja jednog roditelja. I. Getto

Otvoren račun za pomoć

Dorianovi roditelji Momir i Renata otvorili su kunski i devizni račun u belomanastirskoj poslovnici PBZ-a. Svi koji im žele pomoći mogu to učiniti uplatom na IBAN HR44 2340 0093 2321 9172 7 ili na Devizni račun HR75 2340 0093 2321 9175 1.

Aukcija i degustacija bit će 3. ožujka u svečanoj dvorani Iris restorana na bazenima u Kneževim Vinogradima

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike