Crna kronika
ISTA KRAĐA U ISTO VRIJEME

Dvije starije žene žrtve su “maserki”
Objavljeno 22. veljače, 2018.

Dvije 85-godišnjakinje prevarene su i pokradene u utorak u dva hrvatska grada gotovo u isto vrijeme - oko 11 sati. Jedna žrtva ostala je bez novca kada joj je u Vidovićevoj ulici, u Čazmi, na vrata pozvonila nepoznata žena u dobi između 40 i 50 godina. Kada je 85-godišnjakinja otvorila vrata, neznanka joj je ponudila usluge masaže, predstavljajući se kao djelatnica jedne tvrtke. Nakon masaže koju je naplatila nekoliko stotina kuna, tražila je od starije žene da joj pokaže nakit koji je nekada nosila. Nakon odlaska nepoznate žene vlasnica je shvatila da joj je nepoznata ukrala razni nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Druga 85-godišnjakinja pokradena je u Ulici Ksavera Šandora Gjalskog, u zagrebačkoj Peščenici. U ovom slučaju 85-godišnjakinja je u stan pustila nepoznatog muškarca koji se lažno predstavio kao zaposlenik javnog poduzeća, iskoristio je njezinu nepažnju i ukrao joj nakit i novac, oštetivši ju za više tisuća kuna. Iz policije podsjećaju građane da je samozaštitno ponašanje jako važno i može pridonijeti sprječavanju ovakvih slučajeva.

- Upozoravamo građane da ako se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći do njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće. Uz to, nikako im ne trebaju predati svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, ili javnih poduzeća, maserke, ili policajci. Oni samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba - upozorili su iz bjelovarske policije.S.Lacić

Prevaranti su od 85-godišnjakinja ukrali novac i nakit

Možda ste propustili...

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike