Mozaik
KUD “LJESKOVAC” IZ VINKOVACA

Na Folklornoj večeri
Objavljeno 21. veljače, 2018.

Kulturno-umjetničko društvo “Ljeskovac” iz Vinkovaca osnovano je 2006. godine. U svom sastavu ima folklornu i tamburašku sekciju, a na nastupima diljem Hrvatske izvode koreografije plesova iz Slavonije, Baranje, Posavine, Like, Banata, te bunjevačke plesove.

Predsjednik društva je Dragan Šarčević, voditeljica folklorne skupine je Zdenka Škrlec, tamburaške Matej Šarčević, a koreograf Ivan Lion.

Tijekom godine KUD “Ljeskovac” Vinkovci ima mnogo nastupa, a ove godine u siječnju su imali zapažen nastup u Lužanima, gdje su sudjelovali na “Lužanskom čijalu perja”, kojeg su organizirale vrijedne članice i članovi domaćeg KUD-a “Graničar”. U veljači KUD “Ljeskovac” nastupio je na tradicionalnom pokladnom koncertu KUD-a “Šumari”, gdje su se predstavili s nekoliko plesova.

Nakon uspješnog nastupa u Vinkovcima, u prepunoj sportskoj dvorani Srednje škole “Plitvička jezera” održana je peta po redu Folklorna večer koju je organiziralo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Korenica”, a nastupio je i KUD “Ljeskovac” Vinkovci. Program je otvorila mala folklorna skupina HKUD–a “Korenica”, koja je otpjevala pjesmu “Ličanka sam”, i otplesala tanac uz pratnju mladih tamburaša. Nakon domaćina, u bogatom su programu nastupila još tri kulturno-umjetnička društva (KUD “Dangubice” Kuterevo, KUD “Antun Klasinc” Lasinja, KUD “Ljeskovac” Vinkovci), koja su izvela tradicionalne plesove i napjeve svojih krajeva.

Posjetitelji su imali priliku uživati u izvornim hrvatskim pjesmama, plesovima i narodnim nošnjama.

Kulturno-umjetničko društvo “Ljeskovac” iz Vinkovaca poziva sve mlade da se uključe u njihov rad, jer, kako su rekli, kroz KUD “Ljeskovac” provest će najljepše trenutke svoje mladosti te sklopiti mnogo novih prijateljstava.M.Kokaj

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

Najčitanije iz rubrike