Sport
NOVI PROBLEMI U CIBALIJI: ODLAZI I BALIĆ

Nakon Bobeka i ja sam završio
Objavljeno 21. veljače, 2018.
Vjerujem da smo pokrenuli neke dobre stvari u klubu - rekao je sportski direktor vinkovačkog kluba u ostavci

Prema svemu sudeći, vinkovačkom prvoligašu ne slijede nimalo mirni dani. Ovaj put nije riječ o rezultatima seniorske momčadi i njihovoj borbi za ostanak u prvoligaškom društvu, nego je riječ o vodstvu kluba i financijskoj opstojnosti. Naime, nakon što je na funkciju predsjednika Tomo Bobek podnio neopozivu ostavku, i to pisanim putem, njegovim stopama, očigledno, krenuo je i sportski direktor Vladimir Balić. Sam sportski direktor potvrdio je kako odlazi s aktualne pozicije.

Moralni čin

- Nakon što je predsjednik dao neopozivu ostavku, a budući da me on doveo u klub i da smo zajednički krenuli u jednu dobru priču za Cibaliju, moja uloga u klubu je završila - potvrdio je Balić i nastavio.

- Ne povlačim se zbog nezadovoljstva, jer ga kod mene nema. Jednostavno to smatram moralnim činom. Odlazim s mjesta na koje me je postavio predsjednik koji je podnio ostavku. Jasno je da će novi predsjednik koji bude došao imati svoju viziju vođenja kluba i da će mu za to trebati ljudi koje on izabere. Žao mi je samo što započeti posao nismo radili bar do kraja sezone, jer smo bili zaista na dobrom putu - rekao je Balić koji smatra kako će Bobekovim odlaskom najveće štete imati sama Cibalia. Balićevim dolaskom u klub puno je stvari pokrenuto s mrtve točke. Krenulo se u ustrojstvo Škole nogometa, pojačan je stručni stožer, izmijenjen je način rada, a i prateće strukture bile su uključene u stvaranje nove slike o Cibaliji. Prvi put se dogodilo da Cibalia šest mjeseci prije nove sezone ima već kostur momčadi pod ugovorom, koji bi za tih šest mjeseci trebali biti još kvalitetniji.

- Ova polusezona koja je u tijeku pokazat će jesmo li bili na pravom putu. Ja mislim da su ovi dečki kvalitetni te da bi sljedeće sezone trebali biti u borbi za sredinu tablice, a nikako za ostanak. Nastavak sezone tek je počeo, a već su uočene destrukcije oko kluba, nakon dva poraza od Hajduka i Slaven Belupa. Nije sramota izgubiti od Hajduka i Slavena na način na koji smo mi izgubili, bila bi sramota da nismo stvorili ni jednu priliku. Pitao bih sve koji su destruktivno nastrojeni bi li tako postupali prema Cibaliji da smo iskoristili jednu ili dvije prilike protiv Hajduka i isto tako protiv Slaven Belupa. Ne može se sezona svesti na jednu ili dvije utakmice, ona traje puno, puno duže. Za destrukciju kluba nije potrebno ništa, a za konstrukciju treba jako puno raditi i treba jako puno vremena da bi se nešto postiglo.

Balić kategorički tvrdi kako u odlasku nema nikakvih potraživanja prema Cibaliji, što nije bio slučaj s prijašnjim ljudima koji su dolazili i odlazili iz kluba.

- Moj dolazak u Cibaliju nema nikakve veze s novcem, ja sam sve ovo vrijeme bio volonter u klubu. Nitko, pa ni Cibalia, nije dao ni kune za moj rad i vrijeme provedeno u klubu. Došao sam u Cibaliju s najboljom namjerom pomoći i postaviti klub na zdrave osnove. Moram spomenuti da koliko Cibalia nije ništa dužna meni, ali s druge strane ja sam veliki dužnik Cibalije jer sam dobio priliku raditi posao koji volim i koji znam. Vjerujem da smo pokrenuli neke dobre stvari u klubu i samo se nadam da će oni koji dođu nastaviti pozitivnim putem. Ovim odlaskom ne završava moja karijera u sportu i ako budem ikada u mogućnosti na nekom drugom poslu, rado ću pomoći Cibaliji u svakom trenutku.

Suradnja

Cijelo vrijeme boravka u Vinkovcima od Balića niste mogli čuti ni jednu lošu riječ o nekomu iz kluba ili oko kluba. Njegova suradnjas ostalima uvijek je bila korektna.

- Apsolutno mogu potvrditi to, sa svima s kojima sam surađivao imao sam korektne odnose i ne mogu reći ni jednu ružnu riječ o ljudima koji rade u klubu. Žao mi je što na ovakav način završava ova priča i samo se žarko nadam da će oni koji dođu biti sposobni osigurati Cibaliji budućnost u prvoligaškom društvu. To su Vinkovci i Cibalia itekako zaslužili - zaključio je sportski direktor Cibalije, koji će ostati na toj funkciji do utakmice s Rudešom, a čim se objavi da je dužnosti predsjednika, što bi moglo biti uskoro, razriješen Tomo Bobek, njegov posao u Cibaliji završava. Nakon toga, jedino što je sigurno jest kako se vraća u Split gdje je živio do dolaska, odnosno povratka u Vinkovce.

Antun GRGIĆ

Vladimir Balić

sportski direktor Cibalije

Pitao bih sve koji su destruktivno nastrojeni bi li jednako bili destruktivni da smo iskoristili jednu ili dvije prilike protiv Hajduka i isto tako protiv Slaven Belupa i da te utakmice nismo izgubili? Ne može se sezona svesti na jednu ili dvije utakmice.

Od Pervana za plaću ili “prebijanje”?

Pitanje transfera Marka Pervana iz Cibalije konačno je završeno. Od ponedjeljka Pervan je i službeno član Osijeka, a za uzvrat Osijek će Cibaliji isplatiti određeni iznos. Neslužbeno smo doznali da će taj iznos biti dostatan da se igračima Cibalije isplati još jedna zaostala plaća. Međutim, budući da Cibalia ima dugovanja prema Osijeku nakon što im je ljetos iz toga pravca pristupio Marko Karamarko onda postoji opcija i “prebijanja dugova”. što se igračima Cibalije sigurno ne bi svidjelo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike