Sport
POGLED U NEBO

Hoće li u subotu Osijek
igrati u Kranjčevićevoj?
Objavljeno 21. veljače, 2018.
Zbog najave snijega, u četvrtak pada odluka hoće li se igrati utakmica

Nogometaši Osijeka nakon što su probili led i protiv Rijeke upisali prvu pobjedu u nastavku prvenstva mogu se mirnije posvetiti seriji utakmica koje će imati važnu ulogu kad su u pitanju rezultatske ambicije ove sezone.

Prva od tih utakmica je susret s Lokomotivom u Zagrebu, pa iako je trener Zoran Zekić već počeo pripreme za taj susret, pitanje je za što se priprema. Za odgodu ili za utakmicu.

Četvrtak je ključan

Naime, meteorološke najave za ovaj tjedan nisu baš obećavajuće. Obilne količine snijega koje bi trebale zatrpati Hrvatsku tijekom ovog tjedna ozbiljno prijete odigravanju utakmica HNL-a u kopnenom dijelu zemlje. Kad se tome pridoda loše stanje travnjaka u Kranjčevićevoj, nije ni čudno što su već od početka tjedna telefoni na relaciji Gradski vrt - povjerenik za natjecanje Josip Brezni užareni. Naravno, u ovom je trenutku još rano govoriti o odgodi, ali ona se može uzeti kao jedna od mogućih opcija. Prema informacijama koje su jučer bile u optjecaju, dan odluke glede toga mogao bi biti četvrtak. Naime, tog dana se, prema najavama prognostičara, očekuju najveće količine snijega u Zagrebu. Opcija je nekoliko. Naime, sam teren prekriven snijegom ne mora nužno biti prepreka odigravanju utakmica. Štoviše, možda je bolje igrati na terenu koji će biti prekriven nabijenim snijegom negoli u blatu ili eventualno na zaleđenom travnjaku. Naravno, ključnu ulogu prilikom donošenja odluke, ako se bude odlučivalo na licu mjesta, imat će odskok lopte. Iako nismo jednom bili svjedoci kako se utakmice u HNL-u odigraju, a da se ispod lopte koja odskoči od podloge ne može provući ni stranica novina. Naime, opcija igranja na snijegu mogla bi biti realna jer, prema prognozama, u subotu oborina više neće biti, ali će temperatura zraka biti vrlo niska, vrlo vjerojatno s negativnim predznakom, pa bi se u tom slučaju teren i dalo pripremiti s određenim nabijanjem snijega. Ako momčadi istrče na teren, a utvrdi se kako ne postoje uvjeti za odigravanje utakmice, njezino se odigravanje prolongira za 24 sata, a ako bi konačna odluka pala već u četvrtak, u tom slučaju povjerenik za natjecanje ima mogućnost odrediti termin (dakle to može biti i neki dan najkasnije do sredine sljedećeg tjedna) za koji smatra da će biti ispunjeni uvjeti za odigravanje susreta.

Milović i Pervan

Uglavnom, u ovom trenutku jedino je izvjesno kako je odigravanje utakmice u subotu pod velikim upitnikom.

Bude li se igralo, prvi put bismo u dresu Osijeka mogli vidjeti ljude koji su stigli tijekom zimskog prijelaznog roka. Naime, pravo nastupa imat će Goran Milović i najsvježija akvizicija Marko Pervan. Jasno, ostaje pitanje hoće li ih trener Zoran Zekić uvrstiti među putnike u Zagreb. Veća je vjerojatnost kako bi u momčadi mogao osvanuti Milović jer čovjek je doveden na posudbu do ljeta pa nije logično odgađati njegov debi. Što se Pervana tiče, tu je situacija nešto drugačija jer on se tek prekjučer priključio bijelo-plavima, a i igra na poziciji ofenzivnog veznjaka gdje Osijek nije deficitaran.

Dalibor KELER

odgoda

UTAKMICA SE ODGAĐA ZA 24 SATA SAMO NA LICU MJESTA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike