Sport
HRVATSKI TENISAČI PROTIV KAZAHSTANA

Željko Krajan: Mate nam treba, prošlost moramo ostaviti iza nas
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Nakon dva uzastopna gostovanja u Osijeku (prošle veljače Španjolska, ove Kanada) tenisači Hrvatske sele se u Varaždin, koji će od 6. do 8. travnja ugostiti četvrtfinale Davis Cupa u kojemu Krajanova momčad dočekuje Kazahstan. Varaždin se već dugo spominje kao najizgledniji domaćin, a ovoga utorka potpisivanjem ugovora između Hrvatskog teniskog saveza i Grada Varaždina i službeno je potvrđeno mjesto odigravanja četvrtzavršnice. Ugovor o zajedničkoj organizaciji potpisali su dopredsjednik HTS-a Krešimir Bubalo, izvršni direktor HTS-a Miroslav Zečić i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

- S igračke strane mogu reći da ćemo i protiv Kazahstana biti u izuzetno jakom sastavu. Već sam nakon Kanade rekao da smo reprezentacija protiv koje nitko ne želi igrati, jer imamo odgovor za svakog suparnika i za svaku vrstu podloge - kazao je hrvatski izbornik Željko Krajan, koji će momčad protiv Kazahstanaca voditi u “svom dvorištu”. Krajan je Varaždinac i iznimno je zadovoljan što će se četvrtfinale igrati u njegovu gradu.

Hrvatska za četvrtfinale sprema svoj najjači sastav na čelu s Marinom Čilićem i Bornom Ćorićem, još samo kada bi se reprezentaciji priključio “majstor parova” Mate Pavić.

- I u Osijeku se dosta govorilo o neigranju Mate Pavića, pa i ovim putem želim reći da ga ponovno pozivam u reprezentaciju. Očigledno je da se Mate osjeća povrijeđen u vezi s prijašnjim nastupanjem u Davis Cupu i s komunikacijom sa mnom. Žao mi je ako sam nenamjerno pridonio takvom Pavićevu doživljaju i želim da okrenemo novu stranicu - dodao je Krajan.

Izbornik i splitski tenisač nisu na istoj valnoj dužini, Pavić je uoči dvoboja s Kanadom jasno poručio: “Dok je Krajan na klupi, ne igram za Hrvatsku.” No, za “akciju Kazahstan” dobit će pozivnicu.

- Naša je želja da budemo u najjačoj postavi i da iskoristimo sve adute koje imamo, dakle i u tom svjetlu Mate nam treba, baš kao što sam to rekao kada smo igrali protiv Kanađana nedavno u Osijeku. Mislim da treba ostaviti prošlost iza nas i da svi trebamo podvući crtu. Reprezentacija je iznad svih nas, svi smo tu zbog predstavljanja hrvatskog tenisa u najboljem svjetlu. Imamo odličnu atmosferu u ekipi, odlične uvjete, odlične igrače, a uz podršku s tribina vjerujem da će nam to donijeti pobjedu protiv Kazahstana - poručio je Krajan.

Početkom travnja u Varaždinu se očekuje atmosfera kakva je bila u Osijeku. Znači fenomenalna. Varaždinci su objavili kako će cijene ulaznica biti povoljne, kompleti za sva tri dana stajat će 150 i 200 kuna. Baš kao i u Osijeku. I. Liović

Miroslav Zečić

izvršni direktor HTS-a

HTS je posljednjih nekoliko sezona jako radio na tome da stvorimo što bolje uvjete, time i da atmosfera u ekipi bude najbolja moguća i mislim da smo u tome uspjeli. Što se tiče Mate Pavića, bilo je nekih prozivki na naš račun i vrijeme je da svi zajedno podvučemo crtu i okrenemo se onome što nas čeka.

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike