Osijek
PREVARANTI TRAŽE NOVAC ZA CENTAR ZA GLUHONIJEME

Tanja B.: Pripazite jer je riječ o izmišljenoj humanitarnoj pomoći!
Objavljeno 21. veljače, 2018.

Godinu i pol nakon što je PU osječko-baranjska dobila dojavu sugrađanke Marije Š. u vezi s prevarantima koji, za navodnu gradnju međunarodnog centra za gluhonijeme osobe, skupljaju novce od naivnih građana, slične su se osobe ponovno pojavile u Osijeku! Tomu je svjedočila Tanja B. (podaci poznati redakciji), upozorivši da osobe koje su tražile novce nisu iz Hrvatske. Konkretno, protekloga petka viđene su na Trgu slobode, a čemu je ona osobno svjedočila.

- Prišao mi je jedan čovjek, niže građe i romske nacionalnosti i tražio me novce za centar. Kad sam mu bila spomenula policiju, odmah je otišao, a nešto dalje bio je čovjek s bradom, u kaputu, koji je držao aktovku. Cijelo je vrijeme pogledavao prema Superu gdje smo mi stajali, gledao me, a onda je otišao. Prije sam takve dojave javljala policiji, no nisu ih uspjeli naći pa sam sada odustala i upozorila ljude Facebookom – rekla nam je Tanja B. I doista, u odgovoru PU osječko-baranjske nije zaprimljena ni jedna dojava o takvom događaju, za razliku od travnja 2016. godine kada su policajci došli na poziv Marije Š. Iako su brzo došli na mjesto događaja, tada nisu uspjeli ući u trag prevarantima, nego su, kako nam je tada rečeno, nastavili raditi na utvrđivanju okolnosti događaja i osoba koje su sudjelovale.

Dokle god nema prijave policiji, naivni građani bit će na meti tih prevaranata, koji koriste sasvim uobičajen senzibilitet prema gluhim i nagluhim osobama. Naime, i 2016. godine, pa i sada, navodno su prikupljali novce za gradnju međunarodnog centra za gluhonijeme osobe. Međutim, nikakav centar nije u planu te je to još samo jedan način prevaranata da uzmu novce od osoba koje se do sada nisu susrele s takvim prijevarama. Stoga, preporučujemo oprez! M. Mihelić

Više osoba upleteno u prijevaru

U “igri” oko prikupljanja novca za nepostojeći međunarodni centar za gluhonijeme, najvjerojatnije je više osoba. Dok Tanja B. upozorava na dvije muške osobe, podsjećamo da su prije po gradu “operirali” muškarac i žena. On je, prema ranijem opisu, visok približno 1,80 metara i kratko ošišan, a žena je niske građe, bez šminke i kose svezane u rep. Kako god, treba pripaziti i ne davati novce za (nepostojeći) centar.

Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

Najčitanije iz rubrike