Regija
DONACIJA ŽUPANIJE

Televizor Pedijatriji
Objavljeno 20. veljače, 2018.

VIROVITICA

U Općoj bolnici Virovitica u tijeku su radovi na Odjelu ginekologije, koje je obišao i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović. Odjel za ginekologiju i porodništvo, nakon novih kreveta i ormarića, uskoro će dobiti i nove, uređenije i opremljenije prostore. S obnovom župana je upoznao voditelj ovoga odjela Jadranko Šegregur. Uz obilazak radova župan Andrović je u ime Županije Odjelu za pedijatriju donirao televizor, a primopredaji je nazočila i Jasna Abramović, pročelnica Ureda župana. Na daru su zahvalile ravnateljica Opće bolnice Mirjana Peček te njezina zamjenica Edita Smiljanić.

– Vikendom je ovdje oko 60-ero djece sa svojim roditeljima. Dolaze iz cijele Virovitičko-podravske županije, ali i rubnih dijelova Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, Daruvara, Đurđevca… Tu je čekaonici za vikend uvijek puno. S obzirom na to da je Opća bolnica Virovitica od 2011. godine uključena u projekt Bolnica prijatelj djece i da županijske bolnice u Hrvatskoj u čekaonicama dječjih odjela imaju televizore preko kojih se puštaju animirani filmovi kako bi se u djeci razbio strah prije pregleda, nama je ovo bilo nužno kako bismo djeci i njihovim roditeljima olakšali boravak. Sve ove godine posebno brinemo za zdravlje naših najmlađih, a prva dnevna bolnica u OB Virovitica bila je upravo dječja dnevna bolnica na Dječjem odjelu – istaknula je Edita Smiljanić, zamjenica ravnateljice OB Virovitica i voditeljica Odjela za pedijatriju.

Župan je obišao i druge dijelove Odjela za pedijatriju, gdje se upoznao s važnošću inkubatora za novorođenčad kojim se djeca, ako je to potrebno, prevoze iz Virovitice u Zagreb ili Osijek. Godišnje je takvih intervencija 15-ak, a upravo zahvaljujući ovom uređaju, jedno dijete koje je rođeno sa samo 750 grama težine preživjelo je, a i danas je živo i zdravo. V. Grgurić

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike