Kultura
NAJUSPJEŠNIJA HRVATSKA PIJANISTICA MARTINA FILJAK

U spomen na Ranka Filjaka
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Vezani članci

ZAVRŠENO PIJANISTIČKO NATJECANJE "SVETISLAV STANČIĆ"

Hrvatski predstavnik Čohar podijelio 2. nagradu

40 GODINA MEMORIJALA “DARKO LUKIĆ”

Izvedbe su mladih pijanista za brojnu publiku izvor radosti i pravi umjetnički doživljaj

KONCERT U HAZU-U

Monika Leskovar i Martina Filjak

ZAGREB

Umjetnička organizacija Cristoforium najavljuje recital najuspješnije hrvatske pijanistice Martine Filjak u sklopu jedinog pijanističkog ciklusa u Hrvatskoj - Pleyel Svetislava Stančića, koji će se održati u spomen na Ranka Filjaka (1927. - 1983.) u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva, u nedjelju, 25. veljače!

Nakon trijumfa 2009. na međunarodnom natjecanju u Clevelandu, karijera Martine Filjak raste strelovitom brzinom i postaje najtraženija i najuspješnija hrvatska pijanistica u inozemstvu i pravi kulturni ambasador Hrvatske u svijetu.

U Hrvatskom državnom arhivu održat će recital u spomen na svoga oca, uglednog pijanista i pedagoga, studenta Svetislava Stančića, po kojem je pijanistički ciklus i nazvan, što će biti poseban doživljaj i za umjetnicu i za publiku.

PROGRAM: J. Haydn: Varijacije u f-molu Hob XVII:6; J. Haydn: Sonata u g-molu XVI: 44; J. S. Bach / F. Liszt: Preludij i Fuga za orgulje u a-molu BWV 543; R. Schumann: Faschingsschwank aus Wien op. 26; G. Donizetti / F. Liszt: Reminiscences de Lucia di Lamermoor. Umjetnica će svirati na klaviru Pleyel iz 1911. N.Vek.

Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike