Sport
DVORANSKO ATLETSKO PH ZA MLAĐE KADETE

Roku Perkoviću zlato i srebro
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Atletičari Slavonija-Žita osvojili su dvije medalje na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete koje je održano u Rijeci.

Obje medalje je izborio perspektivni Roko Perković, koji se okitio zlatom i srebrom. Roko je postao mlađekadetski prvak Hrvatske u skoku u dalj (zona) s preskočenih 5,33 metara, dok je na 60 metara uzeo srebro s istrčanih 8.23 sekundi. Osim Perkovića, u Rijeci je na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske, osječki atletski klub imao još četvero svojih predstavnika, koji se nisu dokopali postolja. Tako je Andrej Klaić zauzeo tako šesto mjesto u disciplini skok u vis s preskočenih 1,20 metara. Kod mlađih kadetkinja Anja Veg bila je na kraju deseta na 55 metara prepone (9.92) te je podijelila 11. mjesto u skoku u vis s Leonardom Patačom (1,33). Leonarda je bila 11. i u skoku u dalj (zona) s 4,66 m, dok je Luna Kalesić u skoku u vis zauzela 13. mjesto (1,25 m), a u skoku u dalj (zona) bila je 17. sa 4,47 metara.

Ukupno je na Prvenstvu nastupilo 178 mlađih kadeta i kadetkinja iz 25 hrvatskih klubova, a u poretku uspješnosti po osvojenim medaljama Slavonija-Žito podijelilo je treće mjesto s kninskim Svetim Antom i zagrebačkim Zagreb-Ulixom. Prvo su mjesto sveukupno podijelili splitski ASK i varaždinska Sloboda s dva zlata. G.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike