Sport
NAKON DRUGOG PORAZA

Rezultat je jedino mjerilo uspješnosti
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Koprivnica i dalje ostaje teren na kojemu Cibalia nikako da osjeti kako je to kada te sreća pomazi. Premda je teren u Koprivnici bio dosta težak za igru, Vinkovčani su se pokazali kao bolja momčad i samo je upravo element sreće odlučio da Slaven Belupo 14. put upiše pobjedu protiv Cibalije u Koprivnici. Dobra igra nikako ne može zadovoljiti trenera Mladena Barolovića.

- Jedino je rezultat mjerilo uspješnosti neke momčadi, bez obzira na to kako izgledala na terenu. Na našu žalost, nismo iskoristili prilike koje smo imali, dok je Belupo to uspio. Nismo loše izgledali ni u prvom poluvremenu, premda smo sredinom poluvremena imali razdoblje kada smo dosta griješili i davali domaćinu priliku da nas ugrozi. Na žalost, ni ovaj put nismo ostvarili uspjeh, premda smo dosta dobro izgledali - komentirao je Bartolović.

Za razliku od utakmice tjedan dana prije protiv Hajduka u Vinkovcima, u ovom susretu Cibalia je u drugom poluvremenu bila još bolja negoli u prvom poluvemenu. Vinkovčani su očito preboljeli težak poraz protiv Hajduka i u Koprivnici tražili bar bod. Koji su igrom zaslužili.

- Igrači Slaven Belupa su se u drugom poluvremenu povukli i čekali priliku iz kontranapada, što im je nekoliko puta uspjelo, a na kraju su postigli i drugi pogodak. Imali smo i mi u drugom poluvremenu opet prilika za pogodak, ali se ispriječio igrač ili greda.

I protiv Slaven Belupa pokazalo se da Cibalia u ovom trenutku nema pravog realizatora. Protiv Hajduka tragičar je bio Kordić, dok je u Koprivnici taj epitet ponio Galić i opet zahvaljujući djeliću sreće i djeliću sekunde neodlučnosti kada je trebalo uputiti udarac prema golu. Za Josipa Barišića koji je doveden da pomogne na toj poziciji još nije papirnato riješeno. Nedostaje još certifikat koji treba stići iz Poljskog nogometnog saveza.

- Vidjet ćemo, sigurno je da ćemo morati nešto mijenjati. I u Koprivnici smo pokušali s dva napadača, što po meni nije baš dobro izgledalo. Nismo dugo igrali 4-4-2 pa bismo to morali uigravati. Do Rudeša ćemo morati nešto smisliti. Svi igrači koji su registrirani za Cibaliju su u konkurenciji, a kada će Barišić biti nije do mene - zaključio je Bartolović.

Očito će stručni stožer morati iz rukava izvući neko rješenje do susreta s Rudešom u Vinkovcima. Po mnogima je to prva kvalifikacijska utakmica za ostanak u ligi. Hoće li Bartolović promijeniti koncepciju igre i jurnuti prema obrani Rudeša s više igrača ili će do tada netko od napadača iskočiti i zauzeti mjesto u samom vrhu napada. Na žalost, Cibalia je pokazala u prva dva kola da može igrati dobar nogomet, ali taj nogomet do sada nije donio bodove koji su Cibaliji od životnog značenja. Od ljepote se ne može živjeti. Samo rezultat i bodovi Cibaliju održavaju na životu.A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike