Sport
KOŠARKAŠI NASTAVLJAJU LOV NA SP

Skelinovi nemaju pravo na novi kiks
Objavljeno 19. veljače, 2018.

Nakon dva uvodna poraza hrvatska košarkaška reprezentacija više nema pravo na kiks u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2019. igrati u Kini. Pred Hrvatskom su dvije nove kvalifikacijske utakmice, u Zadar 23. i 26. veljače stiže Rumunjska odnosno Nizozemska.

- Igramo kod kuće i Hrvatska protiv svake momčadi na svom parketu mora biti favorit. Rumunji imaju dosta dobrih klupskih igrača, dobra su i kompaktna ekipa, dobro trče. Nizozemce bolje poznajemo. Oni imaju sedam-osam dobrih igrača, a glavna snaga su im visoki centri i šuterska linija. Imaju i dobrog playmakera, koji dolazi iz španjolske lige - kazao je hrvatski izbornik Ivica Skelin.

No, koliko god Rumunji i Nizozemci bili dobri, Hrvatska računa na dvije pobjede. I popravak dojma nakon dva poraza, gostujućeg protiv Nizozemske te od Italije kod kuće.

- Utakmice koje dolaze iznimno su važne, pobjede su imperativ. Svi smo svjesni kakve su bile prve dvije utakmice - dodao je Skelin.

U Zadaru Skelin ne može računati na naše igrače iz NBA lige, ne dolaze Bogdanović, Šarić, Hezonja..., a postoji i dosta velik problem s ozljedama.

- Imamo problema s ozlijeđenim igračima, ponajprije s bekovima. Popović, Stipčević, Katić i Ramljak trenutačno su ozlijeđeni i njihova je situacija neizvjesna. Pokušat ćemo ih osposobiti za prvu ili za drugu utakmicu - kazao je Skelin.

Neki ne mogu doći, neki su ozlijeđeni, a Skelin je ponovno dobio i nekoliko otkaza.

- Tomislav Zubčić otkazao je nastup u reprezentaciji rekavši kako se njegovi planovi ne poklapaju s planovima reprezentacije. Damjan Rudež nedavno je našao novi klub, koji je tražio da ne nastupi za reprezentaciju, a Luka Božić otkazao je iz osobnih razloga - objasnio je izbornik Skelin, na čijem su popisu za Zadar: Luka Babić, Roko Badžim, Miro Bilan, Domagoj Bošnjak, Ivan Buva, Ante Delaš, Toni Katić, Filip Krušlin, Dominik Mavra, Jakov Mustapić, Hrvoje Perić, Fran Pilepić, Darko Planinić, Marko Popović, Ivan Ramljak, Željko Šakić, Rok Stipčević i Luka Žorić. I. Liović

Marko Popović

hrvatski košarkaš

Prvi i osnovni cilj je dobiti obje utakmice. Kvalifikacije smo otvorili s dva poraza i situacija je vrlo ozbiljna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike