Novosti
IZNENADNA STANKA DO 28. VELJAČE

Iz Sabora odbacuju prozivke za nerad, do Usrsa će raditi 28 dana
Objavljeno 19. veljače, 2018.

Hrvatski sabor ovoga tjedna ima stanku i neće, dakle, plenarno zasjedati tri dana, potvrdili su u ponedjeljak na Markovu trgu, napomenuvši da je tako još početkom siječnja odlučilo saborsko Predsjedništvo i da tada nitko od njegovih članova nije imao prigovora na to, zbog čega odbacuju prozivke o neradu. Saborsko Predsjedništvo čine predsjednik Gordan Jandroković i potpredsjednici - HDZ-ovi Milijan Brkić i Željko Reiner, nezavisni Furio Radin, Mostov Božo Petrov i SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić. Predsjedništvo se može i proširiti ako predsjednik na njega pozove predsjednike odbora i klubova, a upravo su predstavnici klubova bili na predsjedništvu 4. siječnja i nisu se protivili odluci o dnevnom redu, poručuju iz Sabora. Odbacuju da je do stanke došlo iznenada.

Plan rada aktualne, 7. sjednice, navode, još je u siječnju objavljen na saborskim mrežnim stranicama i iz njega je vidljivo da je stanka već tada planirana. Zastupnici će je, kažu, iskoristiti za rad u izbornim jedinicama, za susrete s građanima i za međunarodne aktivnosti. U Sabor se vraćaju u srijedu, 28. veljače, te će plenarno zasjedati do petka, 23. ožujka. Zbrojeno, do uskrsnih će blagdana plenarno raditi 28 dana, jedan dan više nego, primjerice, 2016., kažu u Saboru.

Pojedini oporbeni saborski zastupnici novinarima su, pak, izjavili kako ih je ova stanka iznenadila. Bojan Glavašević (SDP) i Anka Mrak Taritaš (GLAS) za Novu TV izjavili su kako su za stanku saznali tek u četvrtak i da im nije jasno zbog čega nema plenarne sjednice do 28. veljače.

Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) smatra kako je ova stanka “povezana s krizom u vladajućoj koaliciji, između HDZ-a i HNS-a”. H/D.Pav.

Do uskrsnih će blagdana parlament plenarno raditi 28 dana

Možda ste propustili...