Osijek
NAKON DESET GODINA

Opet pušten u promet
popularni kolodvorac
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Točno u 12.03 sati jučer je, nakon cijelog desetljeća, ponovo krenuo kolodvorac, tramvaj koji vozi od Trga Ante Starčevića do željezničkog kolodvora i natrag. Rezultat je to inicijative Aktivnih nezavisnih umirovljenika koji su primili niz upita iz mjesnih odbora i gradskih četvrti u svezi s povratkom ovog tramvaja.

- Upozoravali su da im je jako nezgodno korištenje tramvaja do Bikare jer su morali presjedati na Đakovštini i čekati povratak tog tramvaja do kolodvora. Osim toga, nakon raskida Tarifne unije GPP-a i međumjesnih prijevoznika, kolodvorac je nužan, a tu su i oni koji odlaze na gornjogradsku tržnicu, kao i svi stanovnici Industrijske četvrti koji sad neće morati čekati duži ciklus tramvaja, već će brzo doći do Trga ili koje druge destinacije – poručio je Drago Šerić, predsjednik ANU-a, dodajući da je i gradonačelnik Ivan Vrkić rado podržao ovu inicijativu. Njegov zamjenik Boris Piližota istaknuo je da je cilj ubrzavanje prometa od Trga Ante Starčevića do autobusnog, odnosno željezničkog kolodvora, a što pozdravlja i Mario Šapina, direktor GPP-a, dodajući da će se pratiti korištenje ove tramvajske linije, i to na zadovoljstvo krajnjih korisnika, odnosno putnika. Da su doista i zadovoljni potvrdila je umirovljenica Željka Bertović, koja je odmah iskoristila vožnju do kuće te kaže da će sad biti puno jednostavnije i brže doći do odredišta.

Sretna što do kolodvora više neće putovati sat vremena također je i umirovljenica Darinka Borko, a bit će, vjeruju u GPP-u, i svi oni koji su i ranije koristili popularni kolodvorac, uz napomenu da je linija 2 do Bikare i dalje na raspolaganju. Za sada kolodvorac vozi u tri intervala, i to uz 31 polazak s Trga do kolodvora te 26 polazaka u obrnutom smjeru, dok subotom ima 26 polazaka s Trga i 24 polaska s kolodvora. Prvi polazak radnim danom s Trga je u 5.58, a posljednji u 19.46 sati, uz napomenu da tramvaj ne vozi od 8 do 12 te od 15 do 18 sati. U subotu je prvi polazak u 6.18, a posljednji u 12.05 sati. M. Mihelić

Modernizacija IT sustava

Iz GPP-a podsjećaju i da je početkom godine završen opsežan projekt modernizacije IT sustava, a što će donijeti jednostavniju i bržu nabavu prijevozne karte kroz nove platforme, a informacije putnicima točne su i pouzdane. “Također, svi će naši djelatnici biti učinkovitiji i precizniji te brži u radu zahvaljujući novim alatima”, poručio je Šapina, najavljujući skori javni natječaj za nabavu niskopodnih autobusa te modernizaciju infrastrukture u smislu pripreme za nove niskopodne tramvaje.

Možda ste propustili...

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana