Osijek
STUDENTSKA IZLOŽBA U ESSEKERU

Povratak u djetinjstvo uz stare igre i crtiće
Objavljeno 19. veljače, 2018.

Studenti druge godine diplomskoga studija smjera Kulturalni menadžment Odjela za kulturologiju multimedijalnom izložbom “Igroplov” vratit će posjetitelje u najljepše i najbezbrižnije doba - doba djetinjstva, i to onog s kraja 20. i početka 21. stoljeća. U prostoru Esseker centra svi zainteresirani posjetitelji, od 28. veljače do 6. ožujka, moći će zaigrati neke od svojih najdražih videoigara na “zaboravljenim” konzolama poput Nintenda, PlayStationa 1 i Sege, pogledati neke od omiljenih crtića s videokaseta i poslušati neke od hitova iz tog vremena. Uz sve tehnološke dosege tog vremena, podsjetit će nas kako se igra školica i gumi-gumi... Posebnost izložbe krije se u tome što je proizišla s tavana, iz podruma i škrinja za igračke samih studenata.

- Naš je mali vremeplov satkan iz triju dijelova prema kojima su i klasificirani svi izlošci. Izložba je osmišljena tako da se od posjetitelja očekuje te ih se poziva da se igraju s izlošcima, nešto što nije toliko često na izložbama - objašnjava Ariana Veočić, studentica, voditeljica izložbe. Cilj je izložbe, kaže, izazvati nostalgiju i sjećanje na jednostavnija vremena, ali i prisjetiti posjetitelje na neke od igara koje smo igrali.

- Ovom smo veselom izložbom htjeli, bar na tjedan dana, svojim sugrađanima staviti osmijehe na lica, radost u srce i maštu u misli, i poručiti im kako nikada ne smiju izgubiti ono dijete u sebi, dijete koje je vjerovalo u čuda i bolje sutra – istaknula je Veočić.

Izložba je nastala kao završni projekt u sklopu kolegija “Menadžment muzeja i izložbe”, pod mentorstvom doc. art. Anđelka Mrkonjića i asistenta Tomislava Levaka. Na otvorenju će izložbe u Esseker centru, u srijedu, 28. veljače, s početkom u 18.30 sati, svi posjetitelji, između ostaloga, moći pogledati igrokaz polaznika dramske skupine OŠ Augusta Šenoe. Izložba će biti otvorena do 6. ožujka, svakim danom od 17 do 20 sati. Ulazak je besplatan. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike