Osijek
HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE

Radionice za nezaposlene osobe
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Hrvatski zavod za zapošljavanje održao je u ponedjeljak edukativne radionice namijenjene grupama pojedinaca kojima je potrebna pomoć u svakodnevnim životnim situacijama zbog gubitka posla ili nemogućnosti pronalaženja zaposlenja u kojima se, bilo zbog pritisaka iz okoline ili vlastitih problema, otežano snalaze. Na radionice su se zainteresirani mogli prijaviti u dogovoru sa svojim savjetnikom s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji ih je prethodno upoznao sa sadržajem radionica.

Rad u grupama strukturiran je i vođen od strane savjetnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sa svrhom pružanja mogućnosti unaprjeđenja znanja i vještina aktivnog traženja posla te osobnog rasta i razvoja kroz različite metode učenja - demonstracije, prezentacije, igre uloga, grupne rasprave te rad u malim skupinama.

Radionice su bile grupirane u tri tematska dijela, počevši s radionicom “Samoprocjena vlastitih potencijala”, na kojoj su sudionici procjenjivali vlastite radne sposobnosti, znanja i vještine uz određivanje profesionalnih ciljeva. Slijedila je radionica “Kako tražiti posao” gdje su sudionici naučili pretraživati baze podataka o ponudi radnih mjesta, te samostalno izraditi životopis i molbu za posao. Susret je završio radionicom “Kako se predstaviti poslodavcu” koja se fokusirala na pripremu nezaposlenih osoba za intervju s poslodavcem, neverbalnu komunikaciju u razgovoru, najčešća pitanja na intervjuu i uspješnu samoprezentaciju tijekom intervjua.

Potrebno je naglasiti kako se navedene radionice osim u Osijeku provode i u drugim područnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje gdje se organiziraju i mnoge druge radionice sukladno potrebama nezaposlenih osoba. F. Mamić

Katarina Katulić

viša stručna savjetnica

POLAZNICI ZADOVOLJNI

- Po završetku susreta provodimo evaluaciju radionice. Iz iskustva mogu navesti kako sudionici smatraju da su radionice korisne. Posebno im se sviđaju cjeline o pisanju životopisa i zamolbi, te pravilima ponašanja tijekom intervjua s poslodavcem.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike