Mozaik
TAJNA AKCIJA 500-TINJAK BAJKERA

Kolegi koji je ostao bez potkoljenice poklonili motocikl na tri kotača!
Objavljeno 20. veljače, 2018.
Biker i glazbenik Zoran Stjepanović - Mrvica ostao je u šoku nakon što mu je predan motocikl koji je sanjao da će kupiti

Jedinstvena tajna prijateljska akcija odigrala se u nedjelju u Hrvatskom domu u Tenji, gdje je Zoranu Stjepanoviću – Mrvici, bikeru i glazbeniku s vukovarskom adresom, uručen trike (motocikl na tri kotača), i to ne bilo kakav. U nabavu se uključilo 500-tinjak bajkera iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Švicarske, Australije, Kanade, Irske pa čak i iz Iraka, a nakon što je kupljen, uslijedile su brojne preinake.

Naime, Stjepanović je nedavno zbog dijabetesa ostao bez lijeve potkoljenice, a jutro nakon operacije svoje je kolege upitao: "A kako ću ja sad voziti motor?” Nije dugo trebalo da se u akciju uključe brojni bajkeri iz Hrvatske i okolice i odluče kupiti onaj motor koji je Mrvica samo sanjao da će kupiti.

- Kad sam vidio što unose u dvoranu, jedva sam sišao s bine. Nisam mogao doći k sebi i ostao sam bez riječi, a suze su se same slijevale niz lice. Ovakav trike nitko nema i iako mislim da bih ga možda nekada i nabavio, sretan sam jer imam jedinstveni trike s kojim ću ponovo na cestu – rekao nam je vidljivo iznenađen Mrvica, od kojeg je ova akcija pomno skrivana punih pet mjeseci.

Trike je kupljen sredinom rujna, a potom je (po mraku!) odvezen u Bogdanovce, a sljedeću noć otpremljen k Darku Zecu – Zeki, predsjedniku MK Veterani Slavonije i Baranje, gdje je mehanika ovog vozila potpuno “pretresena”. Obnovljena je “mašina” i ogibljenje, postavljeni ukrasi, alarm, a jedan dio poslova oko trikea odrađen je u Brčkom! U međuvremenu, ne znajući što se događa, Mrvica ne može prežaliti trike u Vinkovcima koji je kad-tad namjeravao kupiti. U neznanju je bio sve do 19 sati u nedjelju, kad mu je svečano uručen trike, nakon čega u dvorani nije bilo onoga tko nije brisao suze. Suze radosnice i iskrenog prijateljstva čak 22 motokluba i 142 pojedinca. U akciju se uključila i “Golubica” iz Vukovara sa svojim prilogom i poklonima, a koja Mrvicu dobro pamti kao jednog iz kolone Vukovarskih motomrazova.

- Nakon što je Mrvica otišao na operaciju, uz kavu smo dogovorili sve. Toliko smo sve skrivali od njega da ga čak nisam pozvao ni na kavu u Osijek, a kad je sam želio doći, uvijek bih našao razlog da ne dođe. Sad kad je dobio probnu protezu i kad može hodati s tom svojom “jednom i pol'”, bila je idealna prilika da mu uručimo trike – rekao je Zeko, dodajući da je cijela “operacija” kupnje i skrivanja trikea tekla glatko i uspješno je skrivana čak do te mjere da Mrvica nije nimalo posumnjao da stotine njegovih prijatelja skrivaju veliku tajnu.

- Ne mogu opisati koliko sam sretan, jer nakon amputacije noge samo sam razmišljao kako ću ponovo sjesti na motor. Ovo što su učinili za mene neću nikada zaboraviti, a zahvalan sam svima – od onih s kojima se čujem svaki dan do bikera koji su pomogli u ovoj realizaciji iz dalekih zemalja. Isprobao sam trike i odličan je i ne mogu dočekati da ga provozam – poručio je vidljivo ganuti Mrvica, kojemu možemo poželjeti dobro zdravlje te mirnu i sretnu cestu!

Marija MIHELIĆ
NAPRAVLJEN PRIJEPIS, 69 PREINAKA...

Čak 69 preinaka napravljeno je na trikeu, a jedan od završnih radova bio je popis svih koji su svojim prilozima pridonijeli kupnji i preradi trikea. Zahvaljujući Mrvičinoj supruzi Jelici uspješno je, dakako u tajnosti, odrađen i prijepis trikea na ime Zoran Stjepanović Mrvica. Sve to učinjeno je u zajedničkoj misiji 500-tinjak bajkera koji su se okupili u Facebook grupi “Nezavisna prijateljska produkcija”. Ubrzo je trike marke Fleten nađen na Njuškalu i vlasnik je skinuo cijenu, dajući doprinos akciji.

Najčitanije iz rubrike