Crna kronika
UHIĆENA TRI DILERA

Već 10 godina 28-godišnjak uzgaja “travu”
Objavljeno 20. veljače, 2018.
Kod mladića je u pretresu stana pronađena i drobilica te više od 150 sjemenki konoplje

Tri dilera otkrili su policajci u Osijeku protekloga vikenda. Prvo su u subotu u večernjim satima zaustavili automobil kojim je upravljao 47-godišnjak. U vozilu su policajci primijetili torbicu u kojoj se nalazilo više od pola kilograma marihuane. Vozač se nije opirao, već je drogu, koju je namjeravao dalje prodavati, dragovoljno predao policajcima. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv 47-godišnjaka PU osječko-baranjska podnosi kaznenu prijavu.

U drugom slučaju u nedjelju ujutro policajci su u Osijeku zatekli 23-godišnjaka, koji im je predao tri džointa, više od jednog grama kanabisa i više paketića “speeda”, ukupne težine veće od šest grama. Policajci su zatekli i 28-godišnjaka, koji im je predao paketić s bijelom praškastom tvari nepoznatog kemijskog sastava, te 25-godišnju djevojku, kod koje su pronašli dva džointa, od kojih je jedan imao mješavinu duhana i nepoznate tvari.

Na temelju sudskog naloga policajci su pretražili dom i druge prostorije koje u Osijeku koristi 28-godišnjak te su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od petnaest grama marihuane, više od 150 grama sjemenki konoplje i drobilicu. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 25-godišnjakinja počinila prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te protiv nje podnosimo optužni prijedlog. Utvrđeno je i da je 28-godišnjak u više navrata 25-godišnjakinji omogućavao konzumaciju marihuane i bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava. Policija ga već ima u evidenciji zbog kaznenih djela iz zloupotrebe droga jer je unatrag deset godina na različitim lokacijama na osječkom području uzgajao marihuana. Drogu pronađenu tijekom posljednje pretrage namjeravao je dalje prodavati. “Nadležnom državnom odvjetništvu i protiv njega podnosimo kaznenu prijavu”, doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Sandra LACIĆ
ZAPLJENA I U NOVOJ GRADIŠKI

Manju zapljenu droge imali su i djelatnici PU brodsko-posavske. Oni su na području Nove Gradiške, prilikom postupanja sukladno policijskim ovlastima, oduzeli od 19-godišnjaka 25 grama marihuane. Mladić je prekršajno prijavljen Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški.

Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike