Sport
CIBALIA BEZ BODOVA U KOPRIVNICI

Cibalia pokazala da zna stvoriti
dobru akciju, ali ne i zabiti
Objavljeno 18. veljače, 2018.
Kod vinkovačkih nogometaša ponovno se pokazao kronični problem - slaba realizacija

Nogometaši Cibalije doživjeli su i drugi poraz u nastavku prvenstva Prve HNL. Nakon domaće petice od Hajduka Vinkovčani su “pali” u Koprivnici, gdje je Slaven Belupo s pogotkom u svakom poluvremenu lako upisao tri boda.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i u 10. minuti imao priliku, koja je ostala neiskorištena. Nakon ubačaja Trebotića iz slobodnjaka s 30-ak metara iskosa s desne strane igrači Slaven Belupa nisu se najbolje snašli u 16-ercu, lopta je na kraju prošla pokraj noge Vidoviću i završila u gol-autu.

Autogol

Gosti iz Vinkovaca uzvratili su na sličan način u 16. minuti iz prekida na strani Koprivničanaca, no Miličevićev udarac glavom završio je visoko iznad gola Markovića. U 19. minuti u sredini terena domaći su se prekombinirali, to je iskoristio Galić, koji je uzeo loptu i sam krenuo prema vratima Slavena. No Vidović je u posljednji tren ušao u blok njegovu udarcu s vrha kaznenog prostora. Sredinom prvog poluvremena, u 23. minuti, nogometaši Slavena izveli su minijaturu u kaznenom prostoru Cibalije, no Delić je zakasnio na loptu koju mu je ostavio Ivanovski. U nastavku akcije odlična reakcija vratara Brkića, nakon ubačaja Kitanovskog Katić je s desetak metara glavom gađao posred gola, no čuvar mreže Vinkovčana bio je na mjestu. Vidović je i u 33. minuti loše reagirao nakon ubačaja iz slobodnog udarca Trebotića. Pokrio je drugu vratnicu, no u trku je iz voleja gađao daleko od gola. Zato su domaći imali razlog za slavlje u 35. minuti, a poveli su zahvaljujući autogolu Solde. Goda je bio zaslužan za prodor po lijevoj strani. Duboko u kaznenom prostoru uputio je povratnu loptu prema sredini 16-erca, no došla je tek do Kitanovskog, koji ju je prizemno opalio s 20-ak metara. Lopta se po putu odbila od gostujućeg igrača Solde i prevarila Brkića - 1:0. Sjajan Brkić spasio je suigrače u 43. minuti skrenuvši u korner dalekometni udarac Muse. Iskazao se i nakon ubačaja iz kuta. Ivanovski je bio najviši u kaznenom prostoru, no loptu koja je nakon udarca glavom putovala pod gredu vratar Cibalije izbio je izvan kaznenog prostora.

Neuspjeli napadi

Vinkovčani su u nastavak ušli s više žustrine i već u nekoliko minuta izveli dva udarca iz kuta, no ni jedan nije urodio plodom. Nakon drugog Slaven je čak povukao kontru i mogao kazniti Cibaliju, no Puclin je ubacio prebrzu loptu za Kitanovskog, koji je uklizao u vratara Brkića i zamalo ga ozlijedio. Galić je za goste uzvratio udarcem glavom s 10-ak metara, no vratar Marković je izbacio u korner. Najbolju prigodu imali su gosti u 57. minuti. Galić je odapeo s 30-ak metara, lopta je pogodila u glavu Musu i završila u gredi iznad nemoćnog Markovića. Galić je i u 60. minuti udarcem s 20-ak metara iskušao Markovića, no ovaj put je čuvar mreže domaćih paradom obranio loptu koja je putovala u mrežu. Vinkovčani su napadali i prijetili, ali pogotka nije bilo. Tek u 78. minuti Doležal je nakratko prebacio igru na polovicu Cibalije. No njegovo soliranje među četvoricom Vinkovčana nije urodilo plodom. Zato je u 80. Ivanovski izbio sam ispred Brkića, no kad je samo trebao spremiti loptu iza Brkića fulao je cijeli gol. U nastavku akcije čak tri udarca prema Brkiću. Udarac Ivanovskog iskosa s lijeve strane odbijen je na drugu stranu do Rebernika, njegov udarac brani Brkić i odbija do samog Brezovca. On pak gađa kut i pogađa vanjski dio vratnice. I onda u završnici novi pogodak domaćina. Pobjedu Slaven Belupa potvrdio je Bouadl, nakon jedne kontre Rebernik je ostao sam na desnoj strani i vidio samog Bouadlu. On je samo postavio nogu i zatresao mrežu Brkića za konačnih 2:0.

KOPRIVNICA - Gradski stadion. Gledatelja: 1000. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb). Strijelac: 1:0 Soldo (a.g. 35), 2:0 Bouadla (90). ŽUTI KARTONI: Karamarko, Muženjak, Miličević, Karaula (Cibalia)

IGRAČ UTAKMICE: IVAN BRKIĆ (CIBALIA)

SLAVEN BELUPO                   2  (1)

Marković 6.5, Kitanovski 6, Musa 6, Katić 6, Goda 6,5, Puclin 6 (od 70. Rebernik), Vidović 6, Trebotić 6 (od 75. Brezovec), Doležal 6, Ivanovski 6,5, Delić 6 (od 62. Bouadla)

CIBALIA                                    0

Brkić 6,5, Karamarko 5,5, Ikić 5,5, Soldo 5,5, Tomašević, Muženjak, Kordić, Mrdeša 6 (od 79. Mlakić), Vitaić 5,5, Galić 6,5, Miličević 5,5 (od 74. Karaula)

Tomislav Ivković

trener Slaven Belupa

Teška i tvrda utakmica, Cibalia je nezgodna momčad koja teži igri i akcijama, pa sam stoga jako zadovoljan trima bodovima

Mladen Bartolović

trener Cibalije

Na kraju, imali smo prilike, a nismo ih iskoristili. Slaven ih je iskoristio, a imao je i malo sreće s odbijancem. Težimo pobjedi, no, nažalost, ne realiziramo šanse i to nam je očiti problem

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku