Sport
VATERPOLO HEP EUROPA CUP

Hrvatska s tri pobjede i porazom prošla dalje
Objavljeno 18. veljače, 2018.

Hrvatski vaterpolisti pobjedom nad Maltom 16:5 (5:0, 4:1, 4:2, 3:2) zaključili su HEP Europa Cup u Splitu. Svjetski prvaci nisu imali problema posljednjeg, četvrtog dana natjecanja protiv nedoraslog suparnika te su tako prošli dalje s tri pobjede i porazom. “Barakude” su u Splitu na startu poražene od Grčke 4:6, nakon čega su svladale Nizozemsku (16:4) i Srbiju (9:7), a na završetku turnira i Maltu. Najefikasniji je bio Vrlić s četiri pogotka, Lončar je zabio tri, po dva su puta strijelci bili Zović, Fatović i Joković, a jednom Bušlje, Šetka i Benić.

- Zaista mogu izraziti zadovoljstvo odigranim turnirom, izuzev one prve utakmice, koja je bila posljedica umora nakon odigravanja utakmice Svjetske lige, koja se igrala samo dva dana prije, nakon čega je slijedilo naporno putovanje iz Rusije. No ona nam je poslužila u pripremi za daljnji turnir i odigravanje utakmica. Europa Cup nema neku presudnu ulogu u rezultatskom smislu, ali nam je itekako dobro poslužio da sagledamo stanje igrača. Znajući da ovo ljeto nećemo imati kapetana Sandra Sukna, moramo se adaptirati na drukčiju igru. Već protiv Srbije imao sam neke zamisli, koje su se pokazale u redu, no trebat ćemo još puno raditi. Čestitke igračima, dali su sve od sebe – izjavio je nakon završetka turnira izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Svoje suigrače s tribine bodrio je i Sandro Sukno, koji je zbog zdravstvenih problema izvan bazena na određeno vrijeme.

- Lijep turnir, publika ga je lijepo popratila. Dogodio se samo jedan poraz, na početku, protiv Grčke, za što ne bih rekao da je iznenađenje, jer je Grčka jako dobra reprezentacija, a Hrvatska je odigrala nešto slabije. No već protiv Srbije vratila se u igru i uz lijepu atmosferu i pobijedila. Natjecanje ide dalje, glavno da smo prošli, a sve ovo priprema je za ovo ljeto i Europsko prvenstvo. Što se mene tiče, naravno da mi nije lako gledati suigrače sa strane. Cijelu karijeru, od mladosti, išao sam svaki dan na bazen, a trenutno sam izvan toga, no treba se prilagoditi i pričekati. Doktori se nadaju da bih se mogao vratiti, što je najvažnije. Treba biti strpljiv i pozitivan. Još nije vrijeme za povratak, ali se nadam da nije kraj karijere – rekao je jedan od najboljih svjetskih vaterpolista. Hina/G.Roguljić

Svjetski prvaci bolji od olimpijskih

Najiščekivaniji dvoboj turnira svakako je bio onaj subotnji između Hrvatske i Srbije, ogled aktualnog svjetskog protiv olimpijskog i europskog prvaka. Pobjeda je pripala “barakudama” 9:7, na zadovoljstvo izbornika Tucaka i ispunjenog gledališta.

- Čestitke momcima, mislim da smo prikazali fantastičnu borbenost. Bilo je pogrešaka, igrači su umorni i opterećeni igrama i u prvenstvu i reprezentaciji. Ali bilo je borbeno, izvlačili smo se i čupali protiv suparnika kojeg je uvijek lijepo pobijediti – rekao je izbornik Tucak, dok se Marko Macan, strijelac jednog pogotka zahvalio gledateljima na podršci.

- Lijepo je što smo imali ovako mnogobrojnu publiku i podršku u Splitu gdje ne igramo često i da smo im poklonili ovu pobjedu protiv reprezentacije protiv koje su to najviše željeli. Nakon Grčke smo se digli i odradili muški kao što smo se i dogovorili.

Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike