Osijek
OSJEČKI VATROGASCI U AKCIJI

Spasili maltezera kojem se noga zaglavila između rebara radijatora
Objavljeno 19. veljače, 2018.
Ozi je dobro, potvrdio je vlasnik nesretnog psića

Osječki vatrogasci godinama, osim što gase požare, pomažu građanima, ali i njihovim ljubimcima, u svim mogućim nevoljama i uvijek su spremni odazvati se na poziv u situacijama koje se ne odnose isključivo na njihov osnovni posao, a to je gašenje požara.

Posljednja intervencija u nizu, a u kojoj nisu morali upotrebljavati šrmkove kako bi ugasili požar, dogodila se u subotu oko podne kada je trebalo spasiti malog maltezera kojem se zaglavila noga između rebara radijatora u Vrtnoj ulici u Briješću nedaleko od Osijeka. Operativno dežurstvo Javne profesionalne postrojbe (JPVP) Grada Osijeka poziv u pomoć dobilo je u 12 sati, a desetak minuta kasnije već su bili na mjestu intervencije.

Slomili radijator

- Dolaskom na mjesto intervencije u 12.10 sati vlasnik nam je rekao da možemo razvaliti radijator kako bismo malom psu oslobodili zaglavljenu nogu između članaka radijatora. S pomoću hidrauličnog alata slomili smo radijator napola, malom brusilicom razrezali prsten rebara radijatora i tako psu oslobodili nogu. Na intervenciji je tako slomljeno rebro gusanog radijatora, što je bilo nužno - doznajemo od osječkih profesionalnih vatrogasaca.

U spašavanju maltezera sudjelovala su četiri vatrogasca koja su na intervenciju izišla jednim vozilom. Intervencija je na kraju uspješno okončana jer, nakon što je pas spašen, predan je vlasnici, u čijem se zagrljaju uplašen smirio nakon ove nesvakidašnje nezgode sa sretnim epilogom. Što je potvrdio i Kristijan Alerić, vlasnik nesretnog psića.

- Ozi je dobro - rekao je vlasnik nesretnog psića i onda opisao što se zapravo dogodilo.

- Htio je gledati kroz prozor i noga mu je upala u radijator. Jako se uplašio, a mi mu nismo mogli sami pomoći, pa smo pozvali vatrogasce. Odveli smo ga poslije veterinaru jer mu je noga počela oticati, ali je veterinar rekao da nije ništa slomljeno. Dobio je dvije vitaminske injekcije i u ponedjeljak ćemo na kontrolu. Važno je da je on dobro – kazao nam je vlasnik matezera Ozija.

Nije to prvi put

Nije ovo prvi put da su osječki vatrogasci imali ovakvu intervenciju. Podsjetio ih je ovo na događaj u ožujku 2016. godine. Tada je radijator bio također “krivac” u još jednoj sličnoj intervenciji u kojoj se pas zaglavio ispod njega. Ta nezgoda tada se dogodila na Zelenom polju u Osijeku, a vatrogasci su po dolasku zatekli malog psa kojem se glava zaglavila između cijevi radijatora. Pomoću specijalnog ključa vatrogasci su oslobodili radijatorske cijevi s nosača i uspješno oslobodili glavu uplašenog psića koji je sigurnost potražio i tada u naručju vlasnice.

Sandra LACIĆ
Najčitanije iz rubrike