Crna kronika
PANIKA U SREDIŠTU OSIJEKA

Bježali od automobila koji je vozio suprotnim smjerom, no nitko nije zvao policiju
Objavljeno 19. veljače, 2018.
Vozačica automobila slatinskih registracija vozila je Ružinom ulicom u suprotnom smjeru

OSIJEK - Opću paniku i strah izazvala je početkom prošlog tjedna vozačica automobila slatinskih registracija koja je u središtu Osijeka skrenula u jednosmjernu ulicu. Iako se sve događalo pred očima zaprepaštenih vozača kojima je nailazila iz suprotnog smjera, nitko se nije sjetio nazvati policiju.

- Vozili smo se Ružinom ulicom prema centru kada je iz Dubrovačke ulice ravno prema nama skrenuo neki veliki automobil. Za upravljačem je bila žena koja nas je naglo obišla s desne strane i nastavila vožnju. Ne znam koliko dugo je vozila tako, ali iza nas je bilo dosta automobila i svi su kočili - ispričala nam je Osječanka koja je svjedočila vožnji žene kamikaze.

Iako je veći broj građana sudjelovao u tom događaju, nitko se nije sjetio nazvati policiju, a moglo je završiti i kobno.

- Nismo dobili dojavu o tom događaju. Molio bih građane da bilo kakva teška kršenja zakona, pa tako i prometnih propisa, odmah dojave na broj telefona 192 da bi svi sugrađani bili sigurniji. Građani nam i inače obično jave ako netko vozi u zabranjenom ili suprotnom smjeru, ali to se najčešće odnosi na vožnju na autocesti. Imamo odličnu suradnju s građanima i zahvalio bih im na tome - kazao je Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske, te pozvao građane na daljnju suradnju.

Isto se dogodilo i početkom svibnja 2016. kada je, vozeći u suprotnom smjeru, vozač starije životne dobi izazvao paniku na cesti koja od Brijesta vodi prema križanju Trpimirove, Gacke i Divaltove ulice u Osijeku. Ni taj slučaj nije prijavljen policiji. Prema izjavama vozača, takvih slučajeva u Osijeku ima svakodnevno, kako po ulicama, tako i na parkiralištima trgovačkih centara, gdje većina vozača uopće ne prati signalizaciju na tlu.

U prošloj 2017. godini na području Osječko-baranjske županije policija je zabilježila 74 prekršaja vezana uz vožnju suprotnom stranom kolnika ili u suprotnom smjeru kretanja. Od ukupnog broja, šest je evidentirano na području I. policijske postaje Osijek, a pet na području II. PP Osijek. Još 40 zabilježeno je na području Postaje prometne policije Osijek.

Sandra LACIĆ
NOVČANA KAZNA ILI ZATVOR

Prema Zakonu o cestovnom prometu, za vožnju u suprotnom smjeru ulicom kazna je od 2000 do 5000 kuna. Međutim, novčanom kaznom u iznosu od 5000 do 15.000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju od 60 dana kaznit će se vozač koji se kreće u suprotnom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila.

poziv građanima

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA PRIJAVE OVAKVE SLUČAJEVE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana