Osijek
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI

Baština kako ju doživljavaju mladi umjetnici iz 39 zemalja
Objavljeno 19. veljače, 2018.

U Muzeju likovnih umjetnosti u subotu je otvorena izložba fotografija “Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2017”. Na njoj je izloženo 68 fotografija mladih umjetnika iz 39 zemalja. Kako je na otvorenju rekla Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade, taj je savez nositelj ove aktivnosti u Hrvatskoj od 1998. godine. Projekt je počeo 1996. godine, a pokrenut je na inicijativu Ministarstva kulture Katalonije.

Izložba će u Osijeku biti postavljena do 22. ožujka, a na njoj su zastupljeni radovi i deset hrvatskih mladih umjetnika. To su Antonio Goreta iz Šibenika, Josipa Tepić iz Staroga Grada, Marija Bunić iz Popovca, Josip Validžić, student građevine u Osijeku, inače iz Strizivojne, Matko Meštrović iz Bjelovara, Antea Damjanić iz Vrboske, Ema Šadić iz Zavale, Đoana Marija Deletis iz Staroga Grada, Mercedes Kučera iz Batine i Tin Petričić iz Kutine (OŠ Zvonimira Franka).

- Namjera je bila usmjeriti što veći broj mladih na fotografiranje i razumijevanje baštine, a svaka od zemalja sudionica prijavljivala je svoj izbor radova autora u dobi do 21 godine u zajedničku izložbu. Hrvatski je fotosavez nositelj te aktivnosti u Hrvatskoj od 1998. godine. U tom je razdoblju u provedenim natječajima u Hrvatskoj sudjelovalo gotovo 4000 mladih autora s više od 25.000 fotografija nastalih samostalno ili u fotoradionicama Hrvatskog fotosaveza za mlade - rekla je Medak.

Izložba je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba. J.N.

Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike