Regija
POŠUMLJAVANJE ADICE

Zasađeno 1125 sadnica drveća
Objavljeno 19. veljače, 2018.

VUKOVAR - U cilju obnove park-šume Adica mladim stablima u subotu je održana akcija Drvo zasadi - Adicu pomladi, u suradnji Grada Vukovara i Hrvatskih šuma - šumarije Vukovar. U akciji je zasađeno 1125 sadnica drveća, odnosno 900 sadnica hrasta i 225 jasena. Pozivu za sudjelovanje u akciji odazvalo se više od 530 građana, članova Zajednice športsko-ribolovnih udruga Vukovar, Javne vatrogasne postrojbe Vukovar, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar te Vatrogasne zajednice grada Vukovara, pročelnika i zaposlenika gradske uprave, direktora i zaposlenika gradskih tvrtki te djece iz vukovarskih dječjih vrtića i osnovnih škola.

- Od srca zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pošumljavanju. Napravili samo dobro djelo za buduće generacije, za našu djecu i unuke, a najvažnija poruka je da mladima ostavljamo u nasljeđe pozitivne priče, od kojih je jedna dakako ekološki sustav Vukovara i park-šuma Adica - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Najavio je kako će akcije tog tipa postati tradicionalne te naveo kako postoje prijedlozi zainteresiranih volontera da se akcije sadnje drveća po svim glavnim ulicama organiziraju svake jeseni i proljeća.

Na pojavu divlje sječe i krađe stabala iz Adice upozorio je Davor Deliomerović, stručni voditelj ribolovnog područja u Zajednici ŠRU Vukovar.

- Kao ovlaštenik ribolovnog prava gospodarimo ovim dijelom područja i zamijetili smo veliku divlju sječu i uništavanje park-šume Adica, kako u dijelu koji smo pošumljavali u ovoj akciji, tako i u donjem dijelu koji se nalazi u Ekološkoj mreži Natura 2000 - rekao je Deliomerović.

Park-šuma Adica omiljeno je mjesto za rekreaciju i opuštanje i na poseban način čini pluća Vukovara. Koliko znači Vukovarcima pokazao je veliki odaziv na sudjelovanje. Nakon završetka akcije nastavljeno je druženje uz kuhani grah, langošice, kuhano vino, čaj te ostale delicije za koje su se pobrinule brojne udruge, a za dobru je atmosferu bio zadužen TS Bećarski inat.D.Korpoš

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike