Sport
TOUR OF CROATIA

Iz središta Osijeka preko Papuka kroz Hrvatsku
Objavljeno 16. veljače, 2018.

Ugledna biciklistička karavana i ove godine stiže u Hrvatsku. U travnju je na programu četvrto izdanje utrke Tour of Croatia koja treći put starta u Osijeku.U prethodna dva izdanja biciklisti su kretali s Trga Ante Starčevića, zatim odradili “prolog” gradom i krenuli prema Višnjevcu, pa su slavonsku dionicu vozili preko Josipovca, Petrijevaca, Šaga, Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca i Podravskom magistralom do cilja prve etape u Koprivnici.

Ovogodišnja utrka starta 17. travnja na Trgu Ante Starčevića, cilj prve etape ponovno je u Koprivnici, ali je dionica malo izmijenjena. Organizatori još ne otkrivaju prolazne točke, ali je sigurno da će biciklisti pedalirati kroz Park prirode Papuk. Proći će biciklisti u šest dana kroz šest etapa više od tisuću kilometara od Slavonije do Dalmacije preko Istre i Kvarnera do unutrašnjosti Hrvatske, a konačni cilj prema tradiciji bit će na zagrebačkom Trgu sv. Marka. Uz to će ići i na visinu od 1762 metra do Svetog Jura na Biokovu, a trebat će se u “kraljevskoj etapi” dokopati i Poklona na Učki... Biciklistička elita, ali i gledatelji diljem svijeta imat će još jednom priliku upoznati sve ljepote Hrvatske. Ovo je jedinstven spoj sporta i turizma, utrka koja postaje hrvatski brend i svake je godine sve bolj. A da je doista tako, stigla je i službena potvrda, pa je Tour of Croatia otišao u višu kategoriju Svjetske biciklističke organizacije, u 2. HC, i ugostit će timove iz najvišeg ranga. Kroz Hrvatsku su protekle tri godine vozila velika i svjetski poznata imena kao što su “kralj sprinta” Mark Cavendish, pa Jay McCarthy, Matteo Pelucchi, Michele Scarponi, Giacomo Nizzolo, jedan od najboljih vozača današnjice i lanjski pobjednik Vicenzo Nibali... Ove godine možemo očekivati još bolje.

Ivana LIOVIĆ
Kroz Hrvatsku

1. ETAPA - 17. TRAVNJA: Osijek – PP Papuk – Koprivnica

2. ETAPA - 18. TRAVNJA: Karlovac – NP Plitvička jezera – PP Velebit – Zadar

3. ETAPA 19. TRAVNJA: Trogir – Brela – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)

4. ETAPA 20. TRAVNJA: Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Novi Vinodolski – Crikvenica

5. ETAPA 21. TRAVNJA: Rabac – Labin – Poklon (PP Učka) – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)

6. ETAPA 22. TRAVNJA: Samobor – Sv. Nedjelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – Zagreb (Trg sv. Marka)

TRAŽE SE VOLONTERI

Organizatori Tour of Croatia traže volontere. Četvrto i dosad najveće izdanje ove sportske sportske priredbe zainteresiranima će omogućiti da upoznaju biciklističke zvijezde, postanu važan dio utrke te dobiju jedinstven uvid iza kulisa natjecanja. Zainteresirani se mogu pridružiti timu volontera u gradu koji im najviše odgovara, ovisno o mjestu stanovanja. Gradovi, mjesta i lokacije za koje se traže volonteri su Osijek, Koprivnica, Karlovac, Zadar, Trogir, Biokovo, Starigrad Paklenica, Crikvenica, Labin, Učka, Samobor i Zagreb. Prijave se primaju do 31. ožujka, a sve informacije mogu se dobiti na www.tourofcroatia.com i na Facebook stranici.

Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini