Sport
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Najbolji u 2017. Doris Lukić i Branimir Lovren
Objavljeno 17. veljače, 2018.

U dvorani Mladost u Županji održano je svečano proglašenje najboljih sportaša Vukovarsko-srijemske županije za prošlu godinu, koje su organizirali Županijski savez sportova i Plava Vinkovačka televizija. I ove godine proglašeni su najbolji u sedam kategorija, a uz njih dodijeljeno je nekoliko posebnih priznanja za postignute rezultate u 2017. godini te za zasluge u razvoju sporta.

Borci

Za najbolju sportašicu u 2017. godini u Vukovarsko-srijemskoj županiji proglašena je Doris Lukić iz Taekwondo kluba Sajnami Vinkovci koja je priznanje primila iz ruku Josipa Dabre, dožupana Vukovarsko-srijemske županije. Za najboljeg sportaša proglašen je Branimir Lovren iz Boksačkog kluba Borovo, a posebno priznanje primio je prošlogodišnji najbolji sportaš Mato Brandt iz Hrvatskog veslačkog kluba "Vukovar". Nagrade im je uručio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Proglašeni su i najperspektivniji sportaši Županije do 18 godina. Nagrade su dobili Magdalena Đekić, članica Atletskog kluba Cibalia Vinkovci. Nagradu je predao Luka Kalinić, predsjednik Županijskog saveza sportova.

Za perspektivnog sportaša proglašen je Vukovarac Petar Kovač, koji igra za Šahovski klub Sladorana iz Županje. Posebno priznanje u ovoj kategoriji dobili su Marko Tokić iz SK Nosteria iz Nuštra i Zvonimir Zadro iz Biciklističkog kluba Sokol iz Vinkovaca. Nagrade im je predao Miroslav Vitković, tajnik Županijskog saveza sportova.

Priznanje Bogutovcu

Najbolji sportaš osoba s invaliditetom je Stanko Piljak (SKOSI "Kristina Matičić" Vinkovci), a nagradu je uručila Biljana Pavlović, direktorica Plave Vinkovačke televizije.

Za najbolju žensku ekipu proglašen je Judo klub Vinkovci. U ovoj kategoriji dodijeljena su i posebna priznanja, a primili su ih Gimnastički klub Vukovar, DKU Vukovar i PLK Adamas Vukovar. Nagrade je uručio Kruno Šarić, dogradonačelnik Županje.

Najbolja momčad Vukovarsko-srijemske županije za 2017. godinu je, treći put, Rukometni klub Spačva-Vinkovci. Treneru kluba Josipu Mečiću priznanje je uručila Jadranka Karlić, pročelnica odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije. Posebno priznanje dobio je Moto klub DocDyno iz Vinkovaca.

Dodijeljena su priznanja za doprinos u sportu. Za 70 godina rada i djelovanja priznanje je primila Sportsko-ribolovna udruga Sava Županja, a za promicanje sporta u medijima priznanje je primio naš novinar Stjepan Bogutovac.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike