Osijek
MIRNA AŽIĆ PRUŽA USLUGE PSIHOSOCIJALNOG SAVJETOVANJA

“Ja vjerujem u vas” moja je vizija rada s korisnicima
Objavljeno 17. veljače, 2018.

Savjetovalište “Ja vjerujem u vas”, službeno otvoreno u Osijeku 12. veljače, pruža usluge psihosocijalnog savjetovanja i različitih poduka, edukativnih radionica te individualno kreiranih treninga osobnog rasta i razvoja, a vodi ga vlasnica Mirna Ažić. Građani su mogli, zahvaljujući Tjednu otvorenih vrata, posjetiti novootvoreni prostor. U povodu otvaranja savjetovališta razgovarali smo s vlasnicom Mirnom Ažić, koja je završila Studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Zbog čega ste se odlučili za otvaranje savjetovališta?

- U dosadašnjim poslovima savjetovanja i pružanja podrške korisnicima primijetila sam da postoji velika potreba za ovakvom vrstom usluga, a budući da u Osijeku nema dovoljno savjetovališta gdje ne morate dugo čekati na red, odlučila sam ponuditi uslugu koja je cijenom dostupna svakom građaninu.

Što vas je inspiriralo za naziv “Ja vjerujem u vas”?

- Naziv je zapravo sažetak mojeg dosadašnjeg iskustva u radu s ljudima i vizija mojeg odnosa prema korisnicima.

Tko vas je sve posjetio u Tjednu otvorenih vrata i kakvi su dojmovi posjetitelja?

- Najviše su dolazili moji bivši korisnici, obitelj i prijatelji, koji me podupiru u ovome poslu, a dolazili su i ostali građani, svih dobnih skupina, koji su bili oduševljeni prostorom i opuštenom atmosferom.

Koje usluge pružate i s kakvim vam se problemima građani mogu obratiti?

- Usluge obuhvaćaju savjetovanje, koje može biti i “online”, susrete grupne podrške, radionice životnih vještina, kao i poduke za rad na sebi. Djeca, mladi i odrasli mogu se obratiti ako su suočeni sa svakodnevnim teškoćama, stresom, razvodom, problemima u međuljudskim odnosima ili ako žele unaprijediti socijalne i komunikacijske vještine, trebaju pomoć u ostvarivanju ciljeva i radu na vlastitim mogućnostima.

Što biste poručili našim sugrađanima i potencijalnim korisnicima vaših usluga?

- Neka bez straha i obaveza dođu u savjetovalište, a mogu me i kontaktirati preko interneta ili telefona. Prvih 15 minuta susreta je besplatno kako bismo se mogli upoznati, a potencijalni korisnici procijeniti odgovara li im rad sa mnom. Usluge se u svakom trenutku mogu prekinuti ako korisnici nisu zadovoljni kvalitetom. F. Mamić

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike