Osijek
IZLOŽBA U MLU-U

Kako mladi vide baštinu
Objavljeno 17. veljače, 2018.

Otvorenje izložbe Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2017. bit će u Art klubu Muzeja likovnih umjetnosti u subotu, 17. veljače, u podne.

Projekt je počeo 1996. na inicijativu Ministarstva kulture Katalonije. Namjera je bila usmjeriti što veći broj mladih na fotografiranje i razumijevanje baštine, a svaka od zemalja sudionica prijavljivala je svoj izbor radova mladih autora do 21 godine u zajedničku izložbu.

Hrvatski je fotosavez nositelj ove aktivnosti u Hrvatskoj od 1998. U tom je razdoblju sudjelovalo gotovo 4000 mladih autora s više od 25.000 fotografija nastalih samostalno ili u fotoradionicama Hrvatskog fotosaveza za mlade.

Projekt od 2015. ima novi koncept prema kojem svaka od zemalja priređuje natječaj i izložbu. Izbor radova za izložbu potpisuje Zlata Medak, a uvrštene su fotografije 68 autora iz 39 zemalja/pokrajina svijeta.

Hrvatsku predstavljaju: Antonio Goreta iz Šibenika, Josipa Tepić iz Staroga Grada, Marija Bunić iz Popovca (Foto-kino klub Baranja-film Beli Manastir), Josip Validžić iz Strizivojne (Graditeljsko geodetska škola Osijek), Matko Meštrović iz Bjelovara, Antea Damjanić iz Vrboske, Ema Šadić iz Zavale, Đoana Marija Deletis iz Staroga Grada, Mercedes Kučera iz Batine (Foto-kino klub Baranja-film Beli Manastir) i Tin Petričić iz Kutine. N.Vek.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana