Regija
UDRUGA “LEDINA”

Ratari se pripremaju za europske mjere
Objavljeno 16. veljače, 2018.

LUKAČ - Redovnu skupštinu održala je Udruga poljoprivrednika Požeško-slavonske županije “Ledina”, koja okuplja oko 70 članova.

- U zimskim mjesecima organiziramo predavanja za poljoprivrednike u suradnji s tvrtkama koje se bave proizvodnjom sjemena, zaštitnih sredstava i umjetnih gnojiva te predavanja o korištenju sredstava EU fondova. - rekao je podnoseći izvješće o radu u protekloj godini predsjednik udruge Danijel Šćiran. Najavio je da će udruga uputiti svoje primjedbe na novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Ocjenjuju da je bolje da zemljište raspoređuju jedinice lokalne samouprave jer će tada zemljište ostati kod lokalnih poljoprivrednika. Oni su kao ratari svjesni da se zemljište prema prioritetu treba dati stočarima jer oni ne mogu razvijati stočarstvo bez poljoprivredne zemlje, no onda su tu i ratari, a ne da zemljište opet ode velikim poljoprivrednim tvrtkama ili tvrtkama iz drugih sredina.

Djelatnik Regionalne razvojne agencije Panora Požega Stjepan Jakopović održao je predavanje kako koristiti EU fondove, kako prijaviti projekte na mjere koje su trenutno raspisane i na mjere za koje slijede novi natječaji. Neki od članova Ledine prijavili su se na mjere, dio njih nije prošao sa svojim projektima, a dio je dobio sredstva.AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike