Osijek
ŽUPANIJSKA SMOTRA LIDRANO 2018.

Svoje radove predstavilo
140 učenika iz 29 škola
Objavljeno 15. veljače, 2018.

Ovogodišnja Županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva - LiDraNo okupila je u četvrtak u OŠ “Tin Ujević” najkretivnije osnovce iz Osječko-baranjske županije. Ukupno 140 učenika iz 29 škola, prethodno odabranih nakon općinske smotre, predstavilo je svoje stvaralaštvo u pet izraza: literarni, samostalni novinarski, radijske emisije, školski listovi, pojedinačni dramski i skupni dramski izraz.

- Osnovni je cilj LiDraNa promicanje uspješnih učenika u literarnom, novinarskom i dramskom izrazu, koji će možda postati glumci, radijski voditelji, novinari. Uglavnom je riječ o učenicima viših razreda, ali imamo i nekoliko skupina nižih razreda – kaže Jasminka Vrban, predsjednica Županijskog prosudbenog povjerenstva, čiji su članovi redom profesori, dramski umjetnici i novinari.

Među njima, kao i inače, bio je i jedan državni izbornik, ovaj put, Romano Bogdan - osnivač poznate kazališne družine Pinklec i voditelj čakovečkog centra za kulturu. Birao je najbolje u dramskom izrazu.

OŠ “Tin Ujević” inače je redovit domaćin različith sportskih natjecanja i događaja, a ove su godine, kaže ravnateljica Jasenka Vajdić, imali veliku čast ugostiti LiDraNo. Iako im, kaže, nedostaje dvorana za scenske nastupe, uz dobru koordinaciju sve su uspješno organizirali.

Prije početka smotre sudionici su uživali u kratkom prigodnom programu. Nakon što su se svi učenici predstavili u svom izrazu, održani su okrugli stolovi, a prosudbena povjerenstva predložila su najuspješnije za državni LiDraNo. Tko će od njih biti pozvan na smotru LiDraNo na državnoj razini, odlučit će Državno povjerenstvo. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike