Sport
PETAR RUBIĆ:

Hajduk gotovo više nitko ne spominje
Objavljeno 16. veljače, 2018.

Obrana Cibalije u susretu protiv Hajduka još jednom je pokazala kako se teško nosi ako je ostavljena na vjetrometini, a kada protiv sebe ima brze napadače kao što ih ima Hajduk, što su njegovi igrači demonstrirali u nedjelju u Vinkovcima. Inače jako dobar branič Petar Rubić također je nemoćno promatrao kontre Hajduka koje su ih “dokusurile” u utakmici u kojoj su Vinkovčani polagali veliku nadu. Bod bi im bio “ko kuća” na otvaranju nastavka prvenstva. Nažalost, to je neostvareni san i sve se mora što prije zaboraviti. Ipak je Petar Rubić na početku razgovora potrošio nekoliko rečenica vrativši se na utakmicu s Hajdukom.

- Tako je to u nogometu. Mi nismo zabili iz onih prilika koje smo imali, dok su oni nama zabili nakon naših pogrešaka i kasnije iz onih kontri. Ispalo je na kraju jako loše, premda smo dobro stajali tamo do 60. minute dok nam oni nisu zabili drugi pogodak. Poslije toga se sve raspalo i na kraju su lako došli do visoke pobjede - rekao je Rubić.

Nakon ovako teškog poraza, koji je uz to stigao u domaćem dvorištu na svom travnjaku, teško je zatomiti osjećaj gorčine i nezadovoljstvo ostvarenim rezultatom. Nažalost, gorčina će ostati, jer ovakvih poraza Cibalia nema puno ni na gostovanjima, a kamoli u Vinkovcima. Poraz bi trebalo što prije zaboraviti i okrenuti se sljedećem protivniku, što su igrači Mladena Bartoloviča vjerojatno i učinili pripremajući se za nedjeljno gostovanje u Koprivnici.

- Znamo jako dobro da se moramo pomiriti s tim porazom, što prije ga zaboraviti i čiste glave pripremati se za Slaven Belupo. Vjerujem da je tako i bilo, jer smo sveli razgovor oko tog poraza na minimum, a okrenuli se Slaven Belupu i nedjeljnoj utakmici. Dobro radimo ovaj tjedan i što je najveća sreća nema među igračima nikoga ozlijeđenog ili bolesnog, tako da ćemo svi biti spremni za Koprivnicu.

U nedjelju Cibalia gostuje u Koprivnici tradicionalno teškom gostovanju. Ipak, Cibalia je često znala tamo odigrati jako dobre susrete, pa je i znala voditi do pred kraj susreta, ali bi na kraju ipak morala priznati primat domaćinu. Možda je pravi trenutak da se i ova tradicija prekine i okrene u korist Cibalije.

- Odigrali smo tamo dosta dobrih utakmica, ali do sada nam je nedostajalo malo sreće pa da odemo neporaženi iz Koprivnice. Nadam se i vjerujem da je sada taj trenutak da se uz malo sreće i dobru igru iz Koprivnice vratimo neporaženi. Vjerujem u ovu našu momčad i uvjeren sam da imamo snage i znanja da to ostvarimo. Pozitivan rezultat iz Koprivnice jako bi nam puno značio, a bod bi nas digao uoči nastavaka prvenstva i utakmica koje nam slijede - zaključio je mladi branič Cibalije.

Najčitanije iz rubrike