Sport
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Rabiot: Na ovakvim utakmicama vidi se tko je kakav igrač
Objavljeno 15. veljače, 2018.

Mundo Deportivo dnevnik sklon Barceloni susret Reala i PSG-a najavio je naslovnicom na kojoj su Ronaldo i Neymar uz naslov “Queien es el no 2”. Tko je broj 2?

Naravno, sada čekamo odgovor Realu sklonog dnevnika Marca, posebno nakon prvog susreta osmine finala Lige prvaka u kojem je Real svladao PSG s 3:1, a Cristiano Ronaldo ipak u konačnici pokazao više negoli bivši nogometaš Barcelone, koji je prošlo ljeto za rekordni transfer otišao na Park prinčeva. Ronaldo je u pobjedi nad PSG-om sudjelovao s dva pogotka, prvi u 45. minuti iz jedanaesterca, kojim je poništio Rabiota koji je u 33. minuti donio PSG u vodstvo. Do pobjede su domaći Madrižani stigli u završnih deset minuta, prvo je Ronaldo u 83. postigao svoj drugi pogodak, da bi tri minute kasnije mrežu PSG-a pogodio i Marcelo.

Bili su to njegovi 100. i 101. pogoci u Ligi prvaka u 95. nastupa u dresu Reala. I po tome je trenutno veći od onoga “broja 1” s početka priče. Do nove prigode, jer Messiju nedostaju tri pogotka. Ovo je ujedno i već sedma uzastopna Liga prvaka u kojem je postigao dvoznamenkasti broj pogodaka. U posljednjih 12 utakmica u Ligi prvaka postigao je već 21 pogodak. Jedino mrežu nije pogađao u susretu protiv Atletica u svibnju prošle godine.

- Uvijek je posebno značajno kada postigneš pogotke i pomogneš momčadi u pobjedi. Ali, znamo kako još ništa nije gotovo - rekao je nakon susreta Cristiano Ronaldo.

Upravo takav naslov “Ovo nije kraj” dao je i L'Equipe, koji su igru riječi upotrijebili kako bi opisali i igru najveće PSG-ove zvijezde Neymara. Ney-mal. Ne loše.

Bez obzira na to što se Brazilac našao na udaru javnosti, njegova igra nije zaslužila takve kritike. Premda, za taj novac!

- Lijepo je Dijonu zabiti osam komada, ali na ovakvim utakmicama vidi se kakav si igrač - lijepo je sve opisao Adrien Rabiot strijelac pogotka vodećeg pogotka za PSG misleći pri tome na igru cijele momčadi.

Doista, imao je Neymar nekoliko odličnih driblinga i prodora, ali za razliku od glavnog konkurenta u suparničkoj momčadi, nije imao konačni učinak u obliku pogodaka. I kompletna igra pariške momčadi bazirana je preko njegove strane. Neymar je čak 86 puta tijekom susreta dodirnuo loptu, što također svjedoči koliko je značajan za igru PSG-a. Luka Modrić? Ovo je bila ipak ispodprosječna predstava hrvatskog reprezentativca.

Engleska možda izlazi iz Europske unije, ali njihovi klubovi ove sezone “osvajaju Europu”. Nakon Tottenhama, koji ima aktivnih 2:2 iz prvog susreta u Torinu protiv Juventusa i Manchester Cityja, koji je već osigurao prolaz pobjedom nad Baselom, nakon prvoga susreta planove za četvrtfinale već može stvarati i njemački menadžer na klupi “redsa” Jürgen Klopp. Liverpool je na Dragau svladao domaći Porto s 5:0, a trostruki strijelac bio je Sadio Mane, koji je postao četvrti igrač Liverpoola s takvim učinkom u Ligi prvaka. Prije njega je to uspjelo Michaelu Owenu, Yossiju Benayounu i Philippeu Coutinhu. Preostala dva pogotka postigli su Mohamed Salah i Firmino. Dejan Lovren čini se ponovno ima Kloppovo povjerenje. Činio je središnji obrambeni dvojac s Nizozemcem Virgil Van Dijkom, koji je zimus stigao kao i Lovren na Anfield iz Southamptona za braniče rekordnih 84,5 milijuna eura. Unatoč visokoj pobjedi, trener Liverpoola Klopp odbio je konstatirati kako je njegova momčad već u četvrtfinalu Lige prvaka. Premda Porto nije pobijedio u prethodnih 18 gostovanja u Engleskoj.

Krešimir LACKOVIĆ
REZULTATI

Real - PSG 3:1 (Ronaldo 45. (11 m) i (83.), Marcelo (86.)/Rabiot (33.)

Porto - Liverpool 0:5 (Mane 25., 53. i 85. Salah 29., Firmino 70.

HRVATI U LP-u

Luka Modrić (Real) - odigrao cijelu utakmicu

Mateo Kovačić (Real) - susret proveo na klupi

Dejan Lovren (Liverpool) - odigrao cijelu utakmicu

Najčitanije iz rubrike