Crna kronika
POŽAR U DVA STANA U OSIJEKU

Sumnja se da je požar u kupaonici skrivila svijeća
Objavljeno 16. veljače, 2018.
Vatrogasci su stanare, koji su se sklonili na balkon, evakuirali iz zgrade

OSIJEK - Osječki su profesionalni vatrogasci u srijedu spriječili širenje požara na dvije lokacije u Osijeku. U 20.13 dobili su poziv u pomoć iz Biševske ulice, u osječkom naselju Jug II, odnosno o tome da gori u stanu.

- Došavši na mjesto intervencije, u 20.18, zatekli smo požar na vodokotliću. Stanare, koji su bili na balkonu, evakuirali smo iz zgrade, a zbog sumnje na otrovanje dimom jedne djevojke pozvali smo Hitnu medicinsku pomoć. Požar na vodokotliću ugasili smo aparatom za početno gašenje požara - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Iako su vatrogasci pozvali Hitnu pomoć, sve je prošlo dobro i, kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, u ovom slučaju nitko nije ozlijeđen.

Nakon što je požar ugašen, stan i zgradu vatrogasci su prozračili te time završili intervenciju. U požaru su oštećeni vodokotlić i poklopac perilice rublja, a zidovi i strop kupaonice zacrnjeni su od dima. Što je točno gorjelo na vodokotliću, nismo mogli službeno doznati, no navodno se radilo o svijeći. U intervenciji je sudjelovalo devet vatrogasaca, koji su na teren izišli s dva vozila.

Jednak broj vatrogasaca sudjelovao je i u intervenciji istoga dana u rano poslijepodne. Naime, u srijedu u 13.48 osječkim je vatrogascima stigla dojava da se dimi iz stana u Koranskoj ulici u Osijeku.

- Došavši na mjesto intervencije, u 13.52, nasilno smo otvorili vrata stana na trećem katu iz kojeg se osjetio dim. Pregledom prostorija utvrdili smo da se radi o požaru limene posude na električnoj ploči štednjaka. Prije ulaska u stan u hodniku smo isključili plinsku instalaciju, a nakon ulaska isključili smo električnu energiju. Otvorili smo prozore i vrata na stanu i pričekali da se stan prozrači. Termokamerom smo provjerili ima li zagrijanih dijelova namještaja i stvari oko štednjaka. Nakon dolaska policijske ophodnje prepustili smo joj nadzor otvorenog stana, u kojem nismo zatekli nikoga - kažu osječki profesionalni vatrogasci.

Sandra LACIĆ
U SRIJEDU GORJELA TRI DIMNJAKA

Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Osijek, od srijede do četvrtka u jutarnjim satima gorjela su tri dimnjaka u Slavoniji i Baranji. Vatrogasci Đakova imali su dva požara dimnjaka u svom gradu, a vatrogasci iz Batine gasili su dimnjak u svom mjestu. Đakovački vatrogasci imali su i intervenciju zbog prometne nesreće u Piškorevcima.

intervencija hitne

DJEVOJKA, SREĆOM, NIJE OZLIJEĐENA

Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike