Tehno
ISTRAŽIVANJE

Hrvatski građani žele internet bilo kada i bilo gdje
Objavljeno 16. veljače, 2018.

U Zagrebu su predstavljeni rezultati velikog istraživanja Digitalne Hrvatske prema kojemu čak 81 posto građana podržava digitalnu transformaciju društva, a više od 88 posto ih smatra da se zakoni moraju modernizirati kako bi dopustili davanje svakodnevnih usluga preko elektroničkih aplikacija.

Istraživanje su predstavili izvršni direktor Digitalne Hrvatske Đuro Lubura te članovi Upravnog odbora DH-a i predstavnici tvrtki osnivača, predsjednik Uprave Tele2 Viktor Pavlinić i generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac. Kako je pokazalo istraživanje provedeno u cijeloj Hrvatskoj na 800 ispitanika, čak 85 posto hrvatskih građana smatra da je njihovo pravo da mogu koristiti internet s neograničenom količinom podataka za prihvatljivu cijenu. Više od 75 posto ih smatra i da bi internetu trebali moći pristupiti bilo kada i bez obzira na to gdje se nalaze.

Kad je riječ o korištenju elektroničkih aplikacija u svakodnevnom životu, čak 88 posto ih smatra da je zakonodavstvo potrebno modernizirati na način da uhvati korak sa suvremenim tehnologijama, a 72 posto ih podržava korištenje GPS aplikacije za usluge autotaksi-prijevoza.

Kako je pokazalo istraživanje provedeno u cijeloj Hrvatskoj na 800 ispitanika, čak 85 posto hrvatskih građana smatra da je njihovo pravo da mogu koristiti internet s neograničenom količinom podataka za prihvatljivu cijenu. Više od 75 posto ih smatra i da bi internetu trebali moći pristupiti bilo kada i bez obzira na to gdje se nalaze.M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike