TvObzor
HBO: NOVA SERIJA OSKAROVCA ALANA BALLA

Ovdje i sada - tragikomična meditacija o višerasnim obiteljima
Objavljeno 16. veljače, 2018.

Nova serija Alana Balla, dobitnika Oscara za film “Vrtlog života” (American Beauty) i tvorca serija “Dva metra pod zemljom” (Six Feet Under) te “Okusa krvi” (True Blood), kroz deset se epizoda usredotočuje na suvremenu višerasnu obitelj koju čine profesor filozofije Greg (Tim Robbins, dobitnik Oscara za film “Mistična rijeka“), njegova žena Audrey, koja je školski psiholog (Holly Hunter, dobitnica Oscara za film „Klavir“), njihovo troje posvojene djece iz Liberije, Vijetnama i Kolumbije te jedno biološko dijete. Ovu naizgled savršenu, naprednu obitelj zapravo muče duboki razdori. Jedno od djece počinje vidjeti stvari koje drugi ne mogu. Je li to mentalna bolest? Ili nešto drugo? Serija je tragikomična meditacija o složenim silama koje djeluju na ljude današnjice.

Greg i Audrey posvojili su troje djece iz različitih zemalja u želji da osnuju obitelj koja će odraziti multikulturni potencijal zemlje u kojoj žive. Kolumbijac Ramon (Daniel Zovatto), koji je na početku veze s barmenom Henryjem (Andy Bean), kreće na terapiju kod psihijatra dr. Farida Shokranija (Peter Macdissi) nakon halucinogenih susreta s brojevima “11:11”. Duc (Raymond Lee), koji je posvojen iz Vijetnama, uživa u pogodnostima koje mu pruža karijera “motivacijskog arhitekta”, dok njegov celibat zabrinjava obitelj.

Liberijka Ashley (Jerrika Hinton), koja vodi modni biznis, počinje da boriti s svojim identitetom Afroamerikanke u suvremenom američkom društvu i pronalazi sve više razloga da uzdrma brak sa suprugom Malcolmom (Joe Williamson). Istovremeno, najmlađe dijete Kristen (Sosie Bacon) ima 17 godina i guše ju život i podrijetlo koji djeluju banalno u usporedbi s „egzotičnijom“ braćom i sestrom.

Izvršni producenti serije su Alan Ball, Peter Macdissi i David Knoller.

Premijera nove serije “Ovdje i sada” (Here and Now) preko videousluge na zahtjev HBO GO dostupna je od 12. veljače, od kada će se ponedjeljkom u ponudu dodavati po jedna nova epizoda. Na HBO kanalu premijera je također bila 12. veljače u 20 sati, dok će se po jedna nova epizoda emitirati svakog ponedjeljka u istom terminu. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike