TvObzor
TV U SVIJETU

Serija o tri žene upitnog morala
Objavljeno 16. veljače, 2018.

Iako televizijski kritičari nisu baš uvjereni da će serija o tri žene upitnog morala preživjeti na nacionalnoj televiziji, “Dobre djevojke” dobit će priliku dokazati se i razuvjeriti ih. Opisana kao mješavina kultnog filma “Thelma & Louise” i kultne serije “Na putu prema dolje”, radnja nove NBC-jeve kriminalističke dramedije prati tri majke iz susjedstva koje, nakon što im dojadi jedva spajati kraj s krajem, odluče orobiti lokalni dućan mješovitom robom - koristeći plastične pištolje. To im i uspije – izvukle su se bez posljedice i dobile što su htjele, zgrnuvši puno više love nego što su se nadale. Beth (Christina Hendricks) je kućanica koju je nevjerni muž doveo u financijske poteškoće, Annie (Mae Whitman) je trgovkinja u prodavaonici mješovite robe kojoj prijeti gubitak skrbništva nad djetetom, a Rubyna (Retta) kćerkica ima zdravstvenih problema i potrebna joj je transplantacija. Iako prijeko potrebni novac imaju u rukama, ne može sve ići tako glatko, jer onda ne bi bilo zanimljivo. Naime, plan o savršenom bijegu se izjalovi kad im poslovođa dućana kojeg su orobile pokuca na vrata; jednu od njih uhvatio je krajičkom oka i prepoznao unatoč maski. Visok, nabildan i istetoviran, plijen je daleko veći nego što su se nadale. Kad shvate da su ukrale od gangstera, njihovi životi više nikada neće biti isti.

Serija ima gotovo sve preduvjete da postane hit: autorica i scenaristica Jenna Bans radila je na hitovima kao što su “Uvod u anatomiju”, “Kućanice” i “Skandal”, zvjezdana glumačka postava uključuje Christinu Hendricks (“Momci s Madisona”), Rettu (“Parks & Recreation”) i Mae Whitman (“Roditelji i djeca”), stoga je jedino početak serije krajem veljače, pred kraj regularne televizijske sezone, možda mali problemčić, iako to ne mora nužno biti presudno u neuspjehu serije. Štoviše, tijekom pilot-sezone upravo je ovaj bio jedan od favorita zbog nevjerojatne kemije između glavnih glumica. Spomenimo i to da je ulogu Beth u pilot-epizodi utjelovila Kathleen Rose Perkins (“Epizode”), ali je odustala zbog nepoznatih razloga pa je prva epizoda ponovno snimljena s Hendricks. Prema riječima autorice Jenne Bans, lik Beth jako se promijenio otkad ga je Hendricks preuzela od Perkins, toliko da je to gotovo potpuno drugi lik.

Iako se na papiru radnja serije, u kojoj tri žene opljačkaju dućan plastičnim pištoljem, čini poput kakvog (lošeg) vica, ovo je jedna prilično ozbiljna drama s dodatkom komedije. Baš kao i Walter White, i ove će majke postati negativke kako bi platile račune. Ako kojim slučajem dožive pet sezona, predviđamo da će dotad Beth postati dilerica, a Annie privatni detektiv-osvetnik.

Adrian ANDREJEK

ŽANR: krimidrama

AUTOR: Jenna Bans ULOGE: hristina Hendricks, Retta, Mae Whitman, Matthew Lillard

MREŽA: NBC

DATUM: 26.2.

EPIZODA: 10

Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike