Mozaik
STUDIJA ZA 2018. GODINU

Facebook sve više
gubi mlađe od 25
Objavljeno 14. veljače, 2018.
Dok Facebook gubi, Snapchat privlači i trebao bi dobiti 1,9 milijuna novih korisnika u skupini osoba mlađih od 25

Facebook je i dalje najpopularnija društvena mreža u Sjedinjenim Američkim Državama, no populacija mlađa od 25 godina sve se više okreće mreži Snapchat, navodi eMarketer koji predviđa nastavak pada korisnika Facebooka. U 2018. broj korisnika Facebooka u SAD-u trebao bi pasti za 5,6 posto u dobnoj skupni od 12 do 17 godina, odnosno za 5,8 posto u dobnoj skupini između 18 i 24 godine.

Ovo je prvi put da eMarketer predviđa pad korištenja Facebooka kod mladih u dobi od 18 do 24 godine, što je objavio u ponedjeljak. Taj centar predviđa da će u 2018. godini Facebook izgubiti dva milijuna korisnika mlađih od 25 godina. Dok Facebook gubi, Snapchat privlači i trebao bi dobiti 1,9 milijuna novih korisnika u dobnoj skupini osoba mlađih od 25. Nešto manje, 1,6 milijuna novih korisnika koji su odustali od Facebooka, trebao bi privući Instagram.

U SAD-u Instagram je i dalje važniji od Snapchata po ukupnom broju korisnika, koji je narastao 13,1 posto u godinu dana na 104,7 milijuna. Istodobno, Snapchat bi trebao rasti za 9,3 posto na 86,5 milijuna. Facebook, s druge strane, nastavlja osvajati stariju populaciju te ima postojan broj korisnika od 169,5 milijuna.

- Snapchat bi mogao privući i starije korisnike ako redizajnira svoju platformu i pojednostavi uporabu - kaže Debra Aho Williamson, analitičarka eMarektera.

Nedavno je Snapchat uveo nekoliko noviteta kako bi pojednostavio uporabu. No, "pitanje je hoće li mladi i dalje smatrati da je Snapchat cool ako se njime počnu koristiti njihovi roditelji, djedovi i bake", kaže Williamson te podsjeća da je "upravo to situacija s kojom se sada suočava Facebook". H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STRADAO POPULARNI PJEVAČ NARODNE GLAZBE

U nesreći u Njemačkoj poginuo Šaban Šaulić

2

U OPATIJI ODRŽANA DORA 2019.

Roko i "The Dream" putuju na Eurosong

3

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O ŽENAMA U FILMSKOJ INDUSTRIJI

Predstavnice europskog filma u Zagrebu