Sport
ŠOK-TERAPIJA

Na klupu ŽOK-a Osijek sjeda dvojac Đekić-Fančović
Objavljeno 15. veljače, 2018.
Nakon poraza od Poreča Uprava razriješila Branislava Franića i postavila dva bivša trenera prve ekipe

Domaći poraz od Poreča u prvoj utakmici 2. jakosne skupine Superlige znatno je udaljio odbojkašice Osijeka od ostanka u elitnom razredu. Uz gubitak bodova, ništa bolji nije bio ni ukupan dojam koji su igračice ostavile na parketu, gdje su djelovale poprilično nemotivirane. Loš pristup kažnjava se gubitkom bodova, ali i obraza. No to su u pravilu sve sankcije koje mogu zadesiti igračice, ceh u takvim situacijama uvijek plaća trener. Tako je bilo i ovaj put, pa se Uprava odlučila na šok-terapiju i promjenu na klupi. Tamo više neće sjediti Branislav Franić, koji je krajem listopada preuzeo ekipu od Darija Fančovića, koji je sezonu otvorio s tri prvenstvena i porazom u Superkupu, a jedinu je pobjedu ostvario u osmini finala Kupa Hrvatske. Franić odlazi nakon što je ukupno odradio 17 dvoboja (5 - 6 učinak u Superligi, 1 - 1 u domaćem kupu te 1 - 3 u Challenge kupu), ali poraz od prije pet dana bio je koban za nastavak suradnje.

- Ekipu sam preuzeo u nezgodnoj situaciji, a u ovih tri i pol mjeseca napravili smo što smo napravili. Stoji da se moglo i više, uvijek može, ali za to se trebaju poklopiti još neke stvari. Bilo je dosta turbulencija, poteza koji su unijeli dodatni nemir u svlačionicu. Vidjelo se to i uoči posljednje utakmice, ekipa nije reagirala na pravi način i stigao je poraz koji udaljava od ostanka. Uprava je donijela odluku o promjeni, a na to trener ne može utjecati - kaže Franić, koji je odluku o smjeni dobio SMS-om, što svakako nije razina komunikacije u ozbiljnom klubu, kakav ŽOK Osijek želi biti.

Ovo je ionako sezona u kojoj se dosta luta (druga smjena trenera, neadekvatno popunjavanje praznih pozicija tijekom ljeta, slučaj Bilić...), stoga nije nimalo čudno što pati i rezultat. Ipak, u klubu vjeruju da još nije sve izgubljeno te da se u preostalih pet utakmica stigne popraviti stanje na parketu, ali i, što je još važnije, na tablici. Predsjednik Toni Brdarić nije imao previše izbora u potrazi za Franićevim nasljednikom, a rješenje je pronađeno u vlastitim redovima. Na klupu ne sjeda jedan, nego dva trenera, a to su Miroslav Đekić i Dario Fančović. Prvi je, koji će u ovoj priči biti i istaknutiji, i aktualni trener juniorki, a drugi je s ovom ekipom proveo tri godine prije prošlojesenske smjene.

- Pokušat ćemo napraviti pomak za to jedno mjesto koje osigurava ostanak u Superligi. Vjerujem da će promjena na klupi izazvati pozitivan šok kod igračica. Trenerski dvojac neće imati problema s prilagodbom, svi se dobro poznaju, jedino nam vrijeme nije saveznik. Već prva utakmica puno će toga odrediti o našim ambicijama - kazao je čelnik ŽOK-a Osijek, kojeg u subotu zaista čeka ključna utakmica. Na gostovanju kod zagrebačkog Olimpika mora se ostvariti pozitivan rezultat. Jasno, pritisak je to na sve, posebno na igračice, za koje je krajnje vrijeme da odgovore na pravi način.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike