Osijek
UZ POTPORU ŽUPANIJE

Do posla uz diplomu iz računovodstva
Objavljeno 15. veljače, 2018.

Polaznicima tečaja knjigovodstva i računovodstva u Edunovi, koji je financirala Osječko-baranjska županija s 40.000 kuna, u srijedu su diplome o uspješno završenom tečaju (prosječna ocjena 3,75) uručili dožupan Petar Lagator, viši savjetnik županijskog Upravog odjela za gospodarstvo Domagoj Ćavar, ravnatelj Edunove Eduard Kuzma i predavačica Gordana Cerovečki Marijić. Kuzmić je istaknuo kako su si, od 12 polaznika, već tri polaznice našle posao, a ostalima je poručio kako vjeruje da će ga i oni uskoro pronaći ili se samozaposliti koristeći novčane poticaje.

Lagator je čestitao i kazao kako je praksa Županije od 2004. godine da financira doškolovanje kako bi se građani lakše snašli na tržištu rada.

- Od početka davanja potpora, za što je do sada ukupno izdvojeno više od tri milijuna kuna, statistički pokazatelji ukazuju da 60 posto polaznika pronađe posao. Od tada je ukupno 908 građana osposobljeno kroz ovakve programe za različita zanimanja. Prošle je godine izdvojena 201.000 kuna za 65 polaznika, a dalje ćemo poticati ovakvo obrazovanje surađujući s nadležnim institucijama kako bismo definirali potrebe i programe te broj potrebnih polaznika. Za ovu godinu Osječko-baranjska županija na čelu sa županom Ivanom Anušićem pronašla je mogućnost da se poveća iznos pa je predviđeno za tu namjenu 300.000 kuna - kazao je Lagator. Dodao je kako je, nažalost, nezaposlenost žena veća, ali se nada će se ti trendovi promijeniti.

Polaznicama i jednom polazniku uz diplome su darovali i ruže prigodom Valentinova. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike