Regija
KAMPANJA PROTIV NASILJA NAD DJECOM, DJEVOJČICAMA I ŽENAMA

Milijarda ustaje u Brodu i Vinkovcima
Objavljeno 14. veljače, 2018.

VINKOVCI/SLAVONSKI BROD - Svake godine djevojke i žene diljem svijeta na Valentinovo zajedno dobiju oko 50 milijuna ruža, no nažalost imamo i puno njih koje su izložene nasilju. Upravo zbog tog razloga velik broj učenika osnovnih i srednjih škola diljem svijeta u oko 207 zemalja priključio se kampanji protiv nasilja nad djecom, djevojčicama i ženama.

Grad Vinkovci se četvrtu godinu uključio u veliku međunarodnu kampanju “Milijarda ustaje”, gdje su učenice i učenici Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara, Srednje strukovne škole Vinkovci i Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci plesali istu koreografiju Break the Chein (prekini lanac).

- Moram napomenuti kako nam je iznimno drago što možemo i ove godine sudjelovati u međunarodnoj kampanji “Milijarda ustaje”. Pokazalo se da milijardu žena i djevojaka svakodnevno doživljava neki oblik nasilja te smo željeli dati svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj međunarodnoj kampanji - istaknula je Stefanie Jade Horvat iz Srednje strukovne škole.

Kampanja se oslanja na energiju iz 2013. i 2014. godine kada se milijardu aktivistica i aktivista okupilo u 207 zemalja diljem svijeta da “ustanu, prosvjeduju i plešu za pravdu” kako bi upozorili na milijardu djece, djevojčica i žena koje žive u nasilju.

U organizaciji udruge Brod – grupe za ženska ljudska prava iz Slavonskog Broda i programske koordinatorice udruge te uz podršku Prohibition bara i udruge Kazetofon, jučer je i u Slavonskom Brodu odžana akcija Milijarda ustaje. Počela je u 9 sati, druženjem i kavom u Prohibition baru. Pritom su okupljenom mnoštvu dijeljeni promidžbeni materijali.

- Ovoj aktivnosti nazočio je načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić sa suradnicima, koji je pohvalio inicijativu, naglasivši dobru suradnju predstavnika udruge Brod i policijskih službenika, koji se često u svojem radu susreću s raznim oblicima nasilja - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske. M.Kokaj/S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike