Regija
GRAD VUKOVAR KUPIO OBJEKT HOTELA DUNAV

Bivši hotel trebao bi postati Društveno - obrazovni centar
Objavljeno 15. veljače, 2018.

VUKOVAR - Grad Vukovar 23. siječnja potpisao je ugovor o kupoprodaji Hotela Dunav s tvrkom Eurco, dosadašnjim vlasnikom hotela, u vrijednosti od 10,36 milijuna kuna. Time je Grad postao vlasnikom bivšeg objekta hotela koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji u samom središtu grada, na ušću Vuke u Dunav. Gradonačelnik Ivan Penava rekao je na konferenciji za novinare kako je taj objekt proteklih desetak godina odavao ružni dojam i asocirao na ratna stradanja.

- Objekt godinama nije u funkciji, zjapi kao ruglo i ne služi na ponos Vukovarcima. Stoga smo se odlučili na hrabar korak. Svjesni smo velike dinamike preuzimanja kapitalnih objekata i odgovornosti za realizaciju projekta. Svijest da Vukovaru trebaju pomaci naprijed, guraju nas u smjeru prihvaćanja izazova. To je netipičan korak za funkcioniranje gradske uprave jer nije naš posao voditi smještajne kapacitete bilo kojeg oblika, no svjedoci smo da proteklih deset godina privatni investitori nisu pokazali interes - naveo je Penava.

Dodao je kako je Grad u određenim fazama intervencijskog programa pomoći gradovima ratom stradalih te je projekt kandidiran kao Društveno-obrazovni centar “Dunav” i na taj će način nastojati uložiti u njega 35 milijuna kuna, što bi trebalo biti dovoljno za stvaranje reprezentativnog objekta. Na upit kada bi renovirani objekt mogao početi s radom, rekao je kako bi do kraja godine trebali imati riješenu projektnu dokumentaciju, a potom započeti postupak javne nabave za izvođača radova.

- Nadam se kako bi do početka 2021. godine mogao biti u funkciji. Dio će biti smještajni kapaciteti kao i prije, a sadržavat će i kongresne dvorane, prostore za ugostiteljske djelatnosti, ali i popratne sadržaje poput kvalitetno opremljenih dvorana za prezentacije i predavanja - pojasnio je Penava.

Podsjetio je kako se Grad prethodno uhvatio u koštac s realizacijom drugih velikih projekata, kao što je osnivanje Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima, kapitalni objekt izgradnje tržnice te projekt sanacije Vodotornja, gdje od ruševine stvaraju dodanu vrijednost na kojoj će ljudi raditi, a koja će biti i dodatna atrakcija u gradu.D.Korpoš

10,36

milijuna kuna je Grad platio za objekt bivšeg hotela

Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike