Crna kronika
POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Do 10. veljače čak 19 naleta vozila na srne
Objavljeno 15. veljače, 2018.

Od početka ove godine na području Policijske uprave požeško-slavonske zabilježen je 21 nalet vozila na životinje na cesti. Došlo je do jednog naleta na divlju svinju i psa, dok se najveći broj tih naleta, njih čak 19, odnosio na nalet vozila na srneću divljač.

Prošle je godine na prometnicama Požeško-slavonske županije došlo do 162 naleta vozila na životinje, od čega se najveći dio odnosi na divlje životinje (po jedan jastreb i fazan, tri zeca, četiri jazavca, 11 lisica, 15 divljih svinja, 20 pasa i najviše srneće divljači - njih 107). Za razliku od divljih životinja, za štetu nastalu od naleta na domaće životinje, pod uvjetom da je vozač prilagodio brzinu kretanja uvjetima na kolniku tako da može pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku, odgovoran je vlasnik životinje. Vlasniku slijedi i prijava zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a tijekom prošle godine takvih smo imali devet slučajeva.

Najveći broj ovih događaja zabilježen je na prostoru u nadležnosti Policijske postaje Pleternica (njih 56), a slijede Policijska postaja Požega (55 naleta) i PP Pakrac (51 nalet vozila na životinje). Najveći broj naleta vozila na životinje zabilježen je na cesti Brestovac - Pakrac, i to na relaciji Brestovac - Kusonje njih 22. Slijedi cesta Pakrac - Daruvar, relacija Pakrac - Omanovac - Badljevina (10), te cesta Požega - Pleternica, relacija Vidovci - Pleternica (9). Ostali naleti vozila na divlje životinje uglavnom su zabilježeni na cestama koje prolaze nenaseljenim dijelovima županije, dok se naleti na pse uglavnom bilježe u naseljima.S.Lacić

OPREZNO U PROSINCU I RUJNU

Promatrano prema vremenu događanja, najveći broj naleta na životinje lani zbio se u prosincu (24). U rujnu su bila 22 naleta, listopadu 16, travnju 15, srpnju 14 te po 13 u siječnju i ožujku. Kada se promatraju sati, najveći broj naleta zabilježen je od 18 do 20 sati (33), od 20 do 22 sata (30), od 6 do 8 sati (18), od 16 do 18 sati (17). Najmanji broj naleta vozila na životinje zabilježen je u vremenu od 14 do 16 sati.

Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana