Crna kronika
NA CESTI OSIJEK - KLISA

Jurio 179 km/h pa dobio kaznu od 3000 kuna
Objavljeno 15. veljače, 2018.

KLISA - Cesta Osijek - Vukovar, na dionici od južne osječke obilaznice do Klise, koja je temeljito obnovljena prije nekoliko godina, svakodnevni je poligon brzine za vozače automobila. Jednog takvog, koji je umnogome premašio dopuštenu brzinu od 90 kilometara na sat, zaustavila je posada policijskog presretača. Jurnjava na državnoj cesti D2 zbila se u utorak u 14.10, kada je posada policijskog presretača ispred sebe uočila prebrzi BMW 3. Presretač ga je brzo sustigao, nakon čega su policajci upalili plava rotacijska svjetla i tako signalizirali 30-godišnjem vozaču da se zaustavi na prvom proširenju uz cestu. Vozač je potom bio suočen s činjenicom da je jurio 179 kilometara na sat.

Za navedeni prekršaj vozaču je izrečena novčana kazna od tri tisuće kuna (ako plati u roku od tri dana, kazna je upola manja - 1500 kuna) te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od mjesec dana.

Dionica između Osijeka i Klise za posade je presretača “plodno tlo”, jer prebrzih je vozača puno. Riječ je o ravnoj dionici s odličnim asfaltom, pa se mnogi vozači koji imaju jače motore znaju malo opustiti. Neslavni rekorder na toj dionici uhvaćen je prije dvije godine, 7. ožujka 2016. Posada policijskog presretača zaustavila je vozača Mercedesa E 420 CDI, koji je projurio cestom s nestvarnih 231 kilometar na sat! I njemu je ispisana ista kazna, 3000 kuna i mjesec dana zabrane vožnje vozila B kategorije. Tog istog dana posada policijskog presretača uhvatila je još dva brzinska kapitalca, oba na dionici između Klise i Trpinje. Prvi je Audijem A4 2.0 TDI jurio 176 km/h, a drugi BMW-om 320D 171 km/h.

- Ova je cesta uistinu pista. Riječ je o ravnoj dionici, kako od Nemetina do Klise tako i od Klise do Trpinje. Brzina se smanjuje tek u Klisi te eventualno na raskrižju s cestama za Bobotu i Veru. Posebno je opasna dionica od Klise do Trpinje, jer je cesta lošija i uža od ceste između Klise i Nemetina, a ima onih koji luduju s brzinom. Ako se na toj cesti dogodi sudar, zbog siline on nerijetko završi pogibijom - kaže nam Darijo Gotal, koji svakodnevno zbog posla iz Osijeka vozi u Vukovar.

Milan BUGARIĆ

bez limita

MNOGI VOZE BRŽE OD DOPUŠTENIH 90 km/h

231

kilometar na sat u ožujku 2016. jurio je vozač Mercedesa

Dionica između Osijeka i Klise za posade je presretača “plodno tlo”

Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike