Autoglas
ZIMMERMANN SPORT COAT Z

Hrđa utječe na rad kočnica na vozilu
Objavljeno 15. veljače, 2018.
Njihov besprijekoran rad od životne je važnosti za vozača

Pogledamo li kočnice na automobilu, često ćemo uočiti hrđu. Osim što izgleda ružno, ona znatno ubrzava starenje kočnog diska, ali i utječe na performanse kočenja.

Kočnice na automobilu jedan su od najvažnijih elemenata. Njihov besprijekoran rad i performanse od krucijalne, možemo reći i životne su važnosti za vozača, ali i za putnike. Stoga, ako niste razmišljali o kočnicama i njihovu stanju, definitivno je vrijeme da počnete, a ako uzmemo činjenicu da gotovo četvrtina automobila na tehničkom pregledu pada upravo zbog kočnica, možemo zaključiti kako i nismo nacija koja uvelike razmišlja o kočnicama.

Njemačka kvaliteta

Ulazite li u kategoriju automobilskih entuzijasta ili samo onih koji žele svaki dio svog automobila imati u besprijekornom stanju, onda ćete sigurno na isti način razmišljati i o kočnicama. Upravo i sami takvi, razmišljali smo koje kočnice, dakle kočne diskove i kočne pločice odabrati, a da smo njihovim odabirom odabrali najbolje za svoj novac. Zimmermann kao jedan od rijetkih proizvođača kočnih diskova i kočnih pločica, koji svoju proizvodnju ima u Njemačkoj, nametnuo se kao najbolji izbor. Kako oznaka made in Germany diljem svijeta, a posebno na našem tržištu, ulijeva povjerenje u izbor kvalitetnog proizvoda, tako su i nas Zimmermann kočni diskovi i pločice već na prvu osvojili tim natpisom. Kada znamo da je proizvodnja automobilskih komponenti danas uvelike preseljena na Daleki istok, naravno zbog jeftinije proizvodnje, tada je pronalaženje i odabir proizvođača ovakve opreme u Europi već uspjeh. Osim toga, Zimmermann nudi bogat izbor i često je izbor za one koji traže najbolje.

Coat Z

Zimmermann nudi kočne diskove i pločice za gotovo sve danas popularne proizvođače automobila. Također, osim izbora po proizvođaču automobila, Zimmermann nudi i izbor među nekoliko vrsta kočnih diskova i pločica. Ako se pitate čemu izbor, kratko i jasno – nitko ne vozi jednako, pa tako i nema iste potrebe za kočnicama. Osim standardnih kočnih diskova, posebno atraktivni su Zimmermann Coat Z diskovi koji su presvučeni slojem cinka koji ih štiti od hrđe. Za one sklone sportskoj vožnji, tu su Zimmermann Sport Coat Z kočni diskovi koji su prepoznatljivi po rupicama po disku koje odvode višak topline, ali i plinova nastalih pri kočenju, pa je time učinak kočenja značajniji. Ovakav dizajn kočnog diska uz pripadajuće pločice uvelike bolje koči pri primjerice kiši i mokrom vremenu, jer je uspješnija odvodnja vode i vodene pare zbog zagrijavanja diska. Naravno, ne treba isključiti i faktor izgleda, jer ovakvi kočni diskovi izgledaju zaista atraktivno. Ako niste baš za sportsku varijantu, naša preporuka svakako je izabrati Zimmermann Coat Z diskove jer će dugo vremena na automobilu zadržati nov izgled bez već spomenute hrđe, a time će sigurno i životni vijek biti duži. M.Režić