Crna kronika
NESREĆA U EMINOVCIMA

Udar kamiona usmrtio vozača (55) bicikla
Objavljeno 14. veljače, 2018.
Biciklist na sebi nije imao reflektirajući prsluk, a vozač kamiončića kazneno je prijavljen

EMINOVCI - Dva biciklista smrtno su stradala na hrvatskim cestama tijekom ponedjeljka. Kod Požege je poginuo 55-godišnjak, a u Sisku 64-godišnjak. U nesreći koja se dogodila na državnoj cesti između Eminovaca i Požege oko 18.20 sati 55-godišnjaka je usmrtio manji kamion Mercedes.

- Prometna nesreća dogodila se kada je 54-godišnji vozač kamiončića požeških registracija, zbog neprilagođene brzine vozilom naletio na biciklista koji je upravljao tehnički neispravnim biciklom i nije bio označen reflektirajućim prslukom. Protiv 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu - doznajemo od Gorana Matijevića iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Očevidom je na mjestu nesreće rukovodila županijska državna odvjetnica iz Slavonskog Broda, koja je utvrdila da je do nesreće došlo kada je vozač kamiončića prednjim dijelom udario u stražnji dio bicikla, nakon čega je tijelo 55-godišnjeg vozača zajedno s biciklom odbačeno na travnatu površinu uz cestu.

Nažalost, ozljede su bile toliko teške da nesretnom muškarcu nije bilo spasa. U bolnicu je dovezen bez vitalnih znakova života te su liječnici samo mogli konstatirati smrt.

Istoga dana oko 12.45 sati, u Galdovačkoj ulici u Sisku, u prometnoj nesreći smrtno je stradao 64-godišnji biciklist. Kako doznajemo iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, nesreća se dogodila kada je 42-godišnja vozačica BMW-a sisačkih registracija vozila prema središtu Siska gdje je najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine na središnjem dijelu kolničkog traka udarila u bicikl kojim je u istom smjeru upravljao i skretao ulijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može bez opasnosti učiniti, 64-godišnji muškarac. Od siline udara biciklist je odbačen na cestu, nakon čega je vozilom Hitne pomoći prevezen u sisačku Opću bolnicu. U bolnici je u 13.55 sati preminuo. Vozačica nije imala alkohola u krvi, a zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom kazneno je prijavljena.S.Lacić

Sandra LACIĆ/AGM Kruna

oprez

VOZAČ NIJE NA VRIJEME UOČIO BICIKLISTA

Vozači kamiona i auta nisu imali alkohola u krvi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike