Crna kronika
TRAGEDIJA U ĐURI ĐAKOVIĆU

Radnika ubila limena ploča teška dvije tone
Objavljeno 13. veljače, 2018.

SLAVONSKI BROD - Dvadesetosmogodišnji radnik tvrtke Đuro Đaković u Slavonskom Brodu smrtno je stradao u nesreći koja se u krugu tvornice dogodila u ponedjeljak poslijepodne. Prema dostupnim informacijama, na mladića je pao lim i prignječio ga. Nažalost, radniku nije bilo spasa, a njegovi duboko potreseni kolege nakon nesreće su pušteni kući.

Očevid na mjestu ove tragične nesreće na radu, unutar pogona Holdinga Đuro Đaković, Strojna obrada d.o.o., obavila je zamjenica županijske državne odvjetnice Slavonski Brod. “Prema dosad utvrđenom, do nesreće je došlo u dijelu hale gdje se nalazi tokarski stroj na čijoj platformi je metalni profil za obradu, težine oko dvije tone, koji je skliznuo s metalnih podmetača na platformi i pao na 28-godišnjeg zaposlenika koji je u tom trenutku nivelirao profil. U nesreći je smrtno stradao spomenuti 28-godišnji zaposlenik”, doznajemo iz priopćenja Županijskog državnog odvjetništva Slavonski Brod.

Prema statističkim podacima MUP-a, u dvije godine, 2015. i 2016., u Hrvatskoj se dogodilo 2610 nesreća na radu. U njima je 35 ljudi poginulo, još 810 osoba je ozlijeđeno teško i 1680 lakše.S.Lacić

Možda ste propustili...

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike