Crna kronika
TRAGEDIJA U ĐURI ĐAKOVIĆU

Radnika ubila limena ploča teška dvije tone
Objavljeno 13. veljače, 2018.

SLAVONSKI BROD - Dvadesetosmogodišnji radnik tvrtke Đuro Đaković u Slavonskom Brodu smrtno je stradao u nesreći koja se u krugu tvornice dogodila u ponedjeljak poslijepodne. Prema dostupnim informacijama, na mladića je pao lim i prignječio ga. Nažalost, radniku nije bilo spasa, a njegovi duboko potreseni kolege nakon nesreće su pušteni kući.

Očevid na mjestu ove tragične nesreće na radu, unutar pogona Holdinga Đuro Đaković, Strojna obrada d.o.o., obavila je zamjenica županijske državne odvjetnice Slavonski Brod. “Prema dosad utvrđenom, do nesreće je došlo u dijelu hale gdje se nalazi tokarski stroj na čijoj platformi je metalni profil za obradu, težine oko dvije tone, koji je skliznuo s metalnih podmetača na platformi i pao na 28-godišnjeg zaposlenika koji je u tom trenutku nivelirao profil. U nesreći je smrtno stradao spomenuti 28-godišnji zaposlenik”, doznajemo iz priopćenja Županijskog državnog odvjetništva Slavonski Brod.

Prema statističkim podacima MUP-a, u dvije godine, 2015. i 2016., u Hrvatskoj se dogodilo 2610 nesreća na radu. U njima je 35 ljudi poginulo, još 810 osoba je ozlijeđeno teško i 1680 lakše.S.Lacić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana