Crna kronika
ISPALIO MU DVA SMRTONOSNA HITCA U GLAVU

Započelo suđenje za okrutno ubojstvo u središtu Slatine
Objavljeno 14. veljače, 2018.

BJELOVAR - Miroslavu Čiziću (39) započelo je suđenje na Županijskom sudu u Bjelovaru zbog ubojstva Marija Škiljića (43). Zločin koji je šokirao stanovnike Slatine zbio se 31. kolovoza prošle godine u središtu grada.

- Ne smatram se krivim - kazao je kratko Čizić na početku suđenja. Optuženi za ubojstvo također je glasno provjedovao zbog fotografiranja prije početka rasprave. Uz optužbe za teško ubojstvo, tužiteljstvo ga tereti i zbog ilegalnog posjedovanja i nabavljanja oružja te zbog prijetnji supruzi tri tjedna prije ubojstva Škiljića. Supruzi je 6. kolovoza poručio preko prijateljice da će ju ubiti.

U uvodnom govoru obrana je tvrdila će u postupku dokazati da se nije radilo o teškom ubojtvu, već o eventualnom prekoračenju nužne obrane, dok je optužba kazala da će dokazati da je Miroslav Čizić počinio sva kaznena djela za koja se optužnicom tereti.

Čižića optužnica tereti da se u Slatini skuterom dovezao do parkiranog auta u kojem je sjedio Marijo Škiljić. Iz revolvera koji je ilegalno nabavio ispalio je dva hitca u glavu Škiljića, zbog čega je 43-godišnjak preminuo istog dana u Općoj bolnici Virovitica. Nakon ispaljivanja smrtonosnih hitaca Čižić je, što su vidjeli brojni očevidci, odšetao u obližnju policijsku postaju i predao se.

Miroslav Čizić nalazi se u istražnom zatvoru od dana ubojstva u središtu Slatine. Ondje će i ostati jer je Vijeće Županijskog suda u Bjelovaru ocijenilo kako u konkretnom slučaju postoji opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ponovno počiniti teško kazneno djelo.

PREDLOŽENA REKONSTRUKCIJA

Obrana Miroslava Čizića jučer je predložila sudskom vijeću da se provede rekonstrukcija događaja na mjestu gdje se ubojstvo dogodilo. Suđenje se nastavlja u srijedu i četvrtak ispitivanjem svjedoka. Nakon toga saslušat će se sudski vještaci i izvesti dokazi u svezi sa slučajem.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike