Novosti
POGLED IZ SRBIJE

Obećao riješiti problem neisplaćenih mirovina
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Vezani članci

NAPETO I DRUGI DAN POSJETA

Vučić se odbio ispričati za velikosrpski govor

I drugi dan boravka Aleksandra Vučića u Hrvatskoj s velikim se zanimanjem pratio u srpskim medijima. Najviše pozornosti dali su Vučićevu posjetu Vrginmostu, gdje je domaćinima, Srbima, obećao da će im dati sve što su od njega tražili - od vlaške narodne nošnje, pomoći nogometnom klubu iz Vojnića do rješenja neisplaćenih mirovine iz 1990-ih. Vučić je obećao kako će “Srbija učiniti sve da se riješi pitanje isplate njihovih mirovina za razdoblje od 1995. do 1998, uprkos nepostojanju dobre volje s hrvatske strane”.

- Ne vidim da će tu biti brzog rješenja, pa čak i da će ga ikada biti. Volja hrvatske Vlade je, bar mi se tako čini, da ne dođe do isplate tih mirovina. Ali, mi ćemo ih moliti da to učine - rekao je Vučić dodajući kako je to bila jedna od tema razgovora u Zagrebu, a predsjednik SNV-a Milorad Pupovac kaže kako je ovo treća vlada s kojom pokušavaju riješiti to pitanje.

Večernje novosti prenose kako je Vučić poručio Srbima u Hrvatskoj neka se ne osvrću na uvrede da su četnici, a potom je, u obraćanju novinarima nakon sastanka sa Srbima u Vrginmostu, reagirao “na konstataciju da su Srbi nazivani u hrvatskim medijima i javnosti četnicima, a Vrginmost centrom četnika” i pozvao novinare “na obje strane neka stišaju malo emocije i da svi pokažemo kako smo u stanju na racionalan način razgovrati o svim problemima”.

Svi mediji u Srbiji prenose dijalog Vučića s hrvatskim novinarima koji su ustrajali u pitanjima o njegovu govoru u Glini. M.Flego

Možda ste propustili...

BIVŠI DIREKTOR FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Mladineo oslobođen

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLAVONSKE PACIJENTICE NAJVIŠE SE ŽALE NA VINKOVCE I VUKOVAR

KBC Osijek: Dnevno do 10
kiretaža, sve uz anesteziju

2

PRESUDA 22. LISTOPADA

DORH za Vinkovića traži deset mjeseci zatvora

3

ŠANSA IM JE MOŽDA U KOALICIJAMA

Većina najavljenih novih stranaka trajat će samo do sljedećih izbora