Sport
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Real spašava sezonu s PSG-om
Objavljeno 14. veljače, 2018.

Najzvučniji i najintrigantniji susret osmine finala Lige prvaka svakako je ovaj večerašnji između Real Madrida i PSG-a. Dvoboj je to velikih kandidata za trofej, s tim što je kraljevski klub rekorder s 12 naslova, slavivši i u posljednje dvije sezone, a pariški tek čeka na svoju prvu krunu najbolje europske momčadi.

Prema Realovim kriterijima, aktualna sezona definitivno nije među boljima, iako su već osvojena tri trofeja (dva superkupa i svjetsko klupsko prvenstvo). No u domaćim natjecanjima ostat će kratkih rukava, iz Kupa su ispali, u prvenstvu imaju velik zaostatak za Barcelonom, pa je Liga prvaka prilika da konačna ocjena sezone ipak bude pozitivna. To je na neki način prilika i Zidaneu za “vađenje”, jer unatoč dvjema europskim krunama u nizu, na Santiago Bernabeuu brzo troše svoje trenere, a gotovo je sigurno kako bi i on već bio na izlaznim vratima da nije bio takva igračka veličina. No “Zizou” se ne opterećuje pričama o (ne)odlasku, a ističe i kako četvrtfinalist neće biti odlučen u Madridu.

- Momčad i ja fokusirani smo samo na ovu utakmicu, ni na uzvrat ni na sustav igre. To je nevažno, bitno je kako ćemo odigrati večeras. Nadam se da će utakmica biti lijepa, to svi žele vidjeti. Usporedba Ronalda i Neymara? Obojica su sjajni igrači, ali Ronaldo je osvajač pet Zlatnih lopti i ne mogu se uspoređivati. Uostalom, ovo nije dvoboj Ronalda i Neymara, nego Reala i PSG-a - objasnio je trener Reala, koji posljednjih 17 europskih utakmica nije gubio na svom stadionu. Iako je imao i krizu ove sezone, Ronaldo je ipak prvi strijelac Lige prvaka s devet pogodaka, zabivši u svakom susretu skupine, a proradio je i u Primeri, gdje je u posljednja četiri susreta sedam puta tresao mrežu. No na Santiago Bernabeu stiže najefikasnija momčad prvog dijela natjecanja, s rekordnih 25 pogodaka, a čak 16 zabio je trojac Cavani, Neymar i Mbappe. U PSG-u su uvjereni kako su izvukli pouke iz prošlogodišnjeg šokantnog ispadanja od Barcelone (4:0, 1:6), koja je jedina španjolska momčad koja ih je izbacivala iz Europe, i to tri puta. S druge strane, u oba nokaut-ogleda PSG je bio uspješniji od Reala, početkom 90-ih u prijašnjima Kupu UEFA-e i Kupu kupova. Izvjesno je kako neće odustajati od svog načina igre, obrana Reala sigurno će biti na iskušenjima, a u pariškim redovima vjeruju da će znati pronaći rupe u njoj te izboriti pozitivan ishod za uzvrat na Parku prinčeva.

Apsolutno u sjeni ovog dvoboja večeras igra se i susret Porta i Liverpoola na Dragao stadionu. Domaćin je bez poraza 24 utakmice u nizu, a kod kuće je ove sezone poražen samo jednom (Bešiktaš). “Redsi” su, pak, momčad koja ove sezone puno bolje igra dvoboje s jačim suparnicima nego one sa, na papiru, slabijima. Liverpool teško uspijeva sačuvati čistu mrežu, ali je zato napad vrlo efikasan, a predvodi ga sjajno raspoloženi Salah. U prethodna četiri međusobna ogleda Porto nikad nije slavio, a ako to uspije večeras, porast će mu izgledi da nakon četiri uzastopna ispadanja od Engleza uspije proći premierligaški klub. G. Roguljić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike